2009. május 16., szombat

Ragú leves

Már jó ideje nem főztem levest, így ma egy finom ragú levest készítettem. Ebben volt hús is, zöldségféle is így mindenkinek a kedvében jártam vele. Kicsit elsokalltam, mert jó nagy adag lett belőle, de így holnapra is megoldódott a leves kérdés.

50 dk sertés comb
sárgarépa
petrezselyem
zeller
vöröshagyma
1/2 paradicsom, és paprika
2 db babér levél
ételízesítő
szerecsendió
köménymag
egész bors
margarin

A húst és a zöldségfélét apró kockára vágni. Egy edénybe margarint tenni, majd rá húst és elkezdeni párolni. Ha már kezd kifehéredni mehetnek hozzá a zöldségek is és még tovább együtt párolni. Ezután megszórni egy pici liszttel és jól összekeverni, majd felönteni vízzel, és beletenni az ízlés szerinti fűszereket. Lassú tűzön puhára főzni, majd gríz galuskát szaggatni bele, amivel még párpercig együtt főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése