30 dk spenót
50 dk túró
1 db vörös hagyma
3 db tojás
étel ízesítő
őrölt fehér bors
szerecsendió
fokhagyma
zsemlemorzsa
1 cs rétes lap
A hagymát apró kockára vágni, és kevés margarinon megpárolni.
A spenótot sós vízben párpercig főzni, majd leszűrni és jól kinyomkodni.
Egy tálba a hozzávalókat jól összekeverni, ízlés szerint ízesíteni a fűszerekkel.
A rétes lapokat a szokásos módon egyesével megkenni olajjal. 3 db-ot tettem egymás tetejére. Majd megszórni zsemlemorzsával, és rápötyögtetni a tölteléket. Széleit kicsit behajtani, majd vizes konyharuha segítségével felcsavarni.
Egy tepsibe sütőpapírt tenni, majd ráhelyezni a rétest. Tetejét olajjal megkenni, majd előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.
Egy tepsibe sütőpapírt tenni, majd ráhelyezni a rétest. Tetejét olajjal megkenni, majd előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.
Ebből a töltelék mennyiségből 2 rúd rétes készíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése