A húsvéti ünnepekre a sonka mellett, füstölt csülköt is főzök minden évben. Így aztán mindenki kedvére válogathat a sok finomság között. Most gondoltam egyet, és a főtt, kicsontozott csülköt leveles tésztába csomagolva sütöttem meg. Igazán jó választás volt, nekünk nagyon ízlett. Tálaláskor majonézes tormát kínáltam hozzá, de ízlés szerint salátával is kínálhatjuk.
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök
1 db vöröshagyma
fokhagyma(ízlés szerint)
4 db babérlevél
párszem egész bors
5-6 db borókabogyó
ételízesítő
1 cs leveles tészta
1 db tojás
A csülköt felteszem főni a fűszerekkel. A nagyságától függően, 2-3 óra alatt puhára főzöm. Kiveszem a főzőléből és hagyom kicsit hűlni. Ezután megfelelő nagyságú darabokra vágom. Figyelve hogy vegyesen kerüljön a hús.
A leveles tésztát kinyújtom, és akkora darabokra vágom, hogy könnyedén bele tudjam csomagolni a sonkát. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd ráhelyezem a kis batyukat. Tetejét egész, kissé felvert tojással lekenem.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon szép pirosra sütöm.
Fogyózol Gizikém???? :))))))
VálaszTörlésMian tegnap igen, ma viszont bepótoltam!!
VálaszTörlés