Ma egy kis nyalánkságra vágytam, és eszembe jutott, hogy pár napja láttam a tv-ben egy finomságot. Mivel nagyon egyszerű, és gyorsan elkészíthető, így már neki is láttam. Pár órát a hűtőbe csücsült, és utána elérkezett a kóstolás ideje. Finom volt, de legközelebb citromos változatban is kipróbálom.
Hozzávalók:
1 ek méz
1 egész tojás
2 cs vaníliás cukor
5 db tojássárgája
4 dl tejszín(Hulala)
mandula
Egy tálba beletenni a mézet, a vaníliás cukrot, az egész tojást és a tojássárgáját. Gőz fölött habosra keverni, addig ameddig besűrűsödik, majd hagyni teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verni. A kihűlt krémet, és a felvert habot óvatosan összekeverni.
Egy formát folpack fóliával kibélelni, és bele önteni a habot. Tetejére szintén fóliát tenni, és pár órára betenni a fagyasztóba.
Szeletelt mandulát kicsit megpirítani.
Hűtőből kivett parfét, a formából tálcára átfordítani, majd a pörkölt mandulával megszórni.
make money from that blog
VálaszTörlésarticle345!!
VálaszTörlésTank yau!!!!
Gizikém ez nagyon tetszik.lehet ezt kellene jövő hétvégére megcsinálni?Nagyon jól néz ki.Gratula.
VálaszTörlésRozika!
VálaszTörlésKöszönöm, és nyugodtan próbáljad ki, nagyon finom.
Finomat csináltál megint Gizikém! :)
VálaszTörlésKöszönöm Mian!!!!
VálaszTörlés