2009. március 28., szombat

Vaníliás parfé.


Ma egy kis nyalánkságra vágytam, és eszembe jutott, hogy pár napja láttam a tv-ben egy  finomságot. Mivel nagyon egyszerű, és gyorsan elkészíthető, így már neki is láttam. Pár órát a hűtőbe csücsült, és utána elérkezett a kóstolás ideje. Finom volt, de legközelebb citromos változatban is kipróbálom.

Hozzávalók:

1 ek méz
1 egész tojás
2 cs vaníliás cukor
5 db tojássárgája
4 dl tejszín(Hulala)
mandula

Egy tálba beletenni a mézet, a vaníliás cukrot, az egész tojást és a tojássárgáját. Gőz fölött habosra keverni, addig ameddig besűrűsödik, majd hagyni teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verni. A kihűlt krémet, és a felvert habot óvatosan összekeverni.
Egy formát folpack fóliával kibélelni, és bele önteni a habot. Tetejére szintén fóliát tenni, és pár órára betenni a fagyasztóba.
Szeletelt mandulát kicsit megpirítani.
Hűtőből kivett parfét, a formából tálcára átfordítani, majd a pörkölt mandulával megszórni.

6 megjegyzés:

  1. Gizikém ez nagyon tetszik.lehet ezt kellene jövő hétvégére megcsinálni?Nagyon jól néz ki.Gratula.

    VálaszTörlés
  2. Rozika!
    Köszönöm, és nyugodtan próbáljad ki, nagyon finom.

    VálaszTörlés
  3. Finomat csináltál megint Gizikém! :)

    VálaszTörlés