A céklát minden formában szeretem, akár nyersen, vagy ha éppen sütve-főzve van elkészítve. (céklával készült receptek erre a linkre kattintva találhatók) Mivel a téli időszakban sok vitaminra van szükségünk, így nyers céklasalátát is többször készítek, így történt ez most is. A cékla mellett került a salátába még alma, narancs, citromlé, majd tálalás előtt pörkölt dióval szórtam meg, mely remekül illik hozzá. Cukorbetegként én egy kevés eritrittel ízesítettem, de ízlés szerint cukorral is összekeverhetjük a citromlevet.
Hozzávalók:
1 db nagyobb cékla
1 db alma
1 db narancs
1 citrom leve
2 tk eritrit (v. cukor)
1 marék pörkölt dió
A diót tegyük egy serpenyőbe, majd pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután ízlés szerint törjük kisebb darabokra. (pörkölés közben rázogassuk, és figyeljünk nehogy megégjen)
A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük le. A narancsot pucoljuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra.
A citromlevet keverjük össze ízlés szerint eritrittel vagy cukorral.
Ezután egy tálba keverjük össze a lereszelt almát, céklát, a feldarabolt narancsot, majd öntsük rá az ízesített citromlevet, és szintén keverjük össze, majd hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt szedjük tányérba a céklasalátát, majd szórjuk meg a pörkölt dióval, és úgy kínáljuk. A diót csakis előtte szórjuk rá, mert különben elveszti a ropogóságát.
Nagyon finom és vitaminban bővelkedő salátát készítettél, és még nagyon guszta is 😊!
VálaszTörlésNagyon köszönöm Katikám! Napok óta köhögünk, így nagy szükségünk van a vitaminra, és ez a saláta még nagyon finom is.
TörlésMielőbbi gyógyulást!
TörlésNagyon köszönöm!
TörlésEz aztán a finom, vitamindús saláta! A céklát mi is nagyon szeretjük.
VálaszTörlésNagyon köszönöm Ani! Általában főve készítek a céklából salátát, mert a férjem azt szereti, de így nyersen is finom volt.
TörlésJáték van nálam. Ha van kedved, gyere!
VálaszTörlésKöszönöm az invitálást, benézek hozzád.
Törlés