A palacsintát ki ne szeretné.... ezt a legegyszerűbben elkészíthető desszertet, mely nálunk pl. nagy kedvenc, akár túrós, lekváros, vagy éppen fahéjas töltelékkel. Én most a hagyományos palacsintatészta mellett, sütöttem pár darabot teljes kiőrlésű liszttel, és habos-mogyorókrémmel töltöttem meg. Így cukorbetegként sem kellett lemondanom kedvenc palacsintámról. Mogyorókrém helyett pedig megtölthetjük pl. diabetikus lekvárral, édesítővel ízesített túróval, vagy éppen eritrittel összekevert őrölt fahéjjal is.
Hozzávalók 5 db palacsintához:
5 dkg teles kiőrlésű tönkölybúzaliszt
5 dkg tönkölybúza finomliszt
2 dl szénsavas ásványvíz
1 db tojás (nagy)
1 csipet só
1 kk eritrit
1 ek étolaj
A tojáshoz adjuk hozzá a sót és az eritritet, majd keverjük össze.
Ezután keverjük hozzá a szénsavas ásványvizet, adjuk hozzá a kétféle lisztet és keverjük simára, csomómentesre, majd keverjük hozzá az étolajat is.
Ezután kiolajozott palacsintasütőbe süssük meg a palacsintákat, majd töltsük meg az előzőleg elkészített mogyorókrémmel.
Mogyorókrém hozzávalói:
2-3 ek diabetikus mogyorókrém
10 dkg mascarpone
1-2 ek eritrit
1 kk vaníliaaroma
1 dl Milli habtejszín
A mogyorókrémhez adjuk hozzá a mascarponét, az eritritet, a vaníliaaromát és keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverjük hozzá a mogyorókrémhez.
Ezután töltsük meg a palacsintákat a habos mogyorókrémmel.
Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk poreritrittel, de ettől el is tekinthetünk. A kisütött palacsintákat ízlés szerint megtölthetjük pl. diabetikus lekvárral is.