A muffin az egyik kedvencem, mert egyszerűen csak összekeverjük a masszát, majd formába kanalazva irány a sütő..... ez most is így történt, azzal a kis változtatással hogy a muffin nem tartalmaz sem lisztet, sem pedig cukrot, így a cukorbetegek nyugodtan fogyaszthatják. A muffint megsüthetjük a sütőben is, de mivel én a napokban vásároltam egy Delimano Air Fryer Touch forró levegős sütőt, így abban sütöttem meg. Ez volt az első sütemény mely a forró levegős sütőben készült, de mivel elégedett vagyok a végeredménnyel, így nem az utolsó. A muffin teteje kissé ropogósra sült, a belseje viszont nem száradt ki, finom szaftos maradt.
Hozzávalók 8 db muffinhoz:
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg zabpehely (zabpehelyliszt)
1 ek eritrit
2 dl tej
1 ek étolaj
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 db tojás (nagy)
1 kk vaníliaaroma
1 tk sütőpor (púpozott)
1/2 kk őrölt fahéj
csipet só
A zabpelyhet kávédarálón daráljuk le. (ha zabpehelylisztet használunk akkor nem kell ledarálni)
Ezután adjuk hozzá a sütőport, a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, és keverjük alaposan össze.
A tojáshoz adjuk hozzá az eritritet, a vaníliaaromát, a citromlevet, étolajat, és keverjük simára, majd keverjük hozzá a tejet is.(ízlés szerint több citromlevet is adhatunk hozzá)
Ezután a száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a tojásos-tejes.... keveréket, és szintén keverjük simára.
Amennyiben sütőben szeretnénk sütni, a muffinformát béleljük ki papírkapszlival, vagy szilikonos muffin formával, majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 perc alatt készre. (Én Air Fryer Touch forró levegős sütőben 170 fokon 20 percig sütöttem.)
Én a napokban vásároltam egy Delimano Air Fryer Touch forró levegős sütőt, így abban sütöttem meg a muffint. A tésztát szilikonos muffin formába kanalaztam, majd behelyeztem a sütőbe egy rácsot, arra tettem a tésztával megtöltött formákat, és 170 fokon 20 perc alatt készre sültek a muffinok.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. A muffin kívül kissé ropogós, a belseje viszont nem szárad ki sütés közben, finom szaftos marad.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porrá őrölt eritrittel, majd úgy kínáljuk.
Nagyszerű süteménnyel avattad fel az új sütődet! Örülök, hogy most már finom és egészséges ételeket, sütiket tudsz majd könnyedén sütni, amik váljanak egészségetekre. Én is pont ma sütöttem megint a - gondolom a tiédhez hasonló - olaj nélküli fritőzben hasábkrumplit 😊.
VálaszTörlésA te sütőd is hasonló mint ahogy írod, láttam amikor feltetted a blogodba. A muffin nagyon jól sikerült, és éppen azért vettem, hogy ne kelljen a nagy sütőt bekapcsolni, hiszen a diétás sütiket csak én eszem. :) Krumplival próbáltam ki, finom lett, csak sajnos azt nem ehetek, de a férjemnek ízlett.
TörlésKedves Éva! Én is vettem sütőt, kisérletezem, örülnék ha irnál pár kipróbált receptet! Köszönöm:Zsuzsa
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésKedves Zsuzsa! Én is a napokban vettem, így a sült krumplin, zöldségen, és a muffinon kívül még nem nagyon tudok receptről beszámolni. Viszont ahogy elkészül egy-egy új, akkor azt fel is teszem ide a blogba. A Cookpadon van egy kísérletező fiatalember, Ő minden receptjét meg is osztja, én is ott nézelődök. Belinkelem ide az oldalát, másold be a keresőbe, és ott biztosan találsz majd Te is kedvedre való receptet. Sütött már benne húsokat, zöldségeket, de még piskótát is. Nézd meg, sok ötlet van nála. Itt találod meg: https://www.facebook.com/grillninja.hu
Törlés