Az utóbbi időben megpróbálok egyre többször halat készíteni ebédre, legyen az tengeri hal, vagy éppen édesvízi hal. Egyik kedvencünk pl. a pisztráng, melyet fűszerezés után, asztali grillen készítettem el. A halat egyszerűen csak besóztam, citromlével meglocsoltam, és halfűszerkeverékkel kívül-belül megszórtam. Ezután pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütöttem, és már tálalhattam is. Tálaláskor egyszerűen csak salátát kínáltam hozzá, de ez már ízlés dolga....
Hozzávalók:
2 db pisztráng
só (ízlés szerint)
Kotányi halak fűszerkeverék (ízlés szerint)
1/2 citrom leve
1-2 ek olívaolaj
Az előkészített pisztrángot ízlés szerint kívül-belül sózzuk be, csepegtessük rá a citromlevet, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
Az asztali grillt locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, helyezzük rá a befűszerezett halat, majd pár perc alatt, mindkét oldalát süssük szép pirosra.
Sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a bőre ne nagyon sérüljön, és sütés közben ropogósra süljön.
Asztali grill hiányában természetesen egy serpenyőben, vagy éppen a sütőben is készre süthetjük.
Tálaláskor helyezzük tányérra a megsült pisztrángot, majd ízlés szerinti körettel, vagy egyszerűen csak salátával kínáljuk.
De jó kis grilled van, öröm lehet vele sütni, és utána jóízűen elfogyasztani. Nagyon guszták a halacskáid, és biztos nagyon finomak voltak. Régen mikor a lányunk még itthon lakott elég sűrűn sütöttem neki, nagyon szerette a pisztrángot, de most is szereti a halakat 😊. Én is mindig megfogadom, hogy több halat kéne ennünk, az lenne a jó, ha hetente, de legalább kéthetente egyszer kerülni az asztalunkra 😊.
VálaszTörlésA grillt még évekkel ezelőtt a "Mindmegette" küldte nekem ajándékba, azóta sokszor használtuk már. A halhoz különösen jó, mert annak rövid sütési idő kell. Mi is nagyon szeretjük a pisztrángot, és ezzel az egyszerű fűszerezéssel nagyon finom volt. :)
TörlésHogy ez milyen jó ötlet! Legközelebb kipróbálom.
VálaszTörlésÖrülök hogy tetszik, nyugodtan próbáld ki, mert amilyen egyszerű, olyan finom.
Törlés