Megint tikkasztó meleg van, így csakis egy jól lehűtött krémleves jöhetett szóba a vasárnapi ebéd bevezetéseként. Az elkészítése igen egyszerű és gyors, fűszerezése pedig mindenkinek a saját ízlésére van bízva. A dinnyéhez remekül illik pl. az őrölt fahéj, a szegfűszeg, gyömbér, vagy éppen a csillagánizs is. A selymesen krémes leves pedig nagyon finom a roppanós dinnyekockákkal.
Hozzávalók:
1 db sárgadinnye (kb. 1,5 kg-os)
2-3 ek kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
1/2 cs vaníliás pudingpor (v. 1 tk étkezési keményítő)
3 db szegfűszeg
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt gyömbér
2 dl Hulala (v. habtejszín)
kb. 1 l víz
A sárgadinnyét vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat, pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
Ezután a felkockázott dinnye kb. harmadát tegyük félre.
A maradék felkockázott dinnyét öntsük fel annyi vízzel hogy jól ellepje, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket, majd főzzük puhára.(ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
Amikor a dinnye már kellően megpuhult, vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük, majd adjuk hozzá a félretett, felkockázott dinnyét, tegyük vissza a tűzre és melegítsük forráspontig.
A Hulalát (v. habtejszínt) keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett, öntsük hozzá a forrásban lévő leveshez.
Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen. (érdemes betenni a hűtőbe, hogy jól lehűtve tudjuk majd tálalni)
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a krémlevest, ízlés szerint kanalazzunk rá felvert tejszínhabot, majd úgy kínáljuk. A leves nagyon krémes, és finom a kissé roppanós dinnyekockákkal.
Nagyon finom levest készítettél, ebben a kánikulában nem is lehetett volna jobb választás 😀. És nagyon mutatós is 😄.
VálaszTörlésNagyon köszönöm Katikám,finom volt, így csakis ajánlani tudom neked is. Főztem sárgadinnye lekvárt, az is nagyon finom, köszönöm az ötletet. :)
TörlésNagyon örülök, hogy elkészítetted a sárgadinnye lekvárt, de az még nagyobb öröm, hogy ízlett 😀. Mi nagyon szeretjük.
Törlés