Egyszerű, húsmentes ebéd készült, de annak ellenére hogy csak zöldségek és tojás került a tésztára, igencsak laktató. Persze ez olyan "csajos" kaja, mert szerintem a férfiak nem tudják hús nélkül elképzelni az ebédet. 😀 A Tante Fanny kész tésztának köszönhetően pedig, csakis a zöldségek, és a tojás főzésére kellett némi időt fordítani, majd a tésztára pakolni, és irány a sütő.... Az omlósra sült tészta a zöldségekkel, a tojással, és a ráolvadt sajttal pedig nagyon finom volt.
Hozzávalók:
1 cs Tante Fanny friss omlós quiche tészta
40 dkg finom zöldségmix (Family Frost)
3 db keményre főtt tojás
10 dkg reszelt sajt (edami)
3 ek tejföl
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 kicsi tojás a lekenéshez
1 ek szezámmag a szóráshoz
A tésztát felhasználás előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből, majd tekerjük ki a papírral együtt, és helyezzük egy tepsire.
A zöldségkeveréket öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki.
A tojásokat főzzük keményre, pucoljuk meg, majd negyedeljük. A sajtot reszeljük le.
A tejfölhöz adjuk hozzá a reszelt sajt több mint a felét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tésztára úgy, hogy a szélétől pár centire üres maradjon a tészta, melyet majd visszahajtunk.
Ezután pakoljuk rá a kihűtött zöldségkeveréket, és a cikkekre vágott tojást, ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd az üresen hagyott tésztarészt hajtsuk fel, kenjük le felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40-45 percig, majd vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt szépen ráolvad. (Én légkeverésnél 160 fokon, 45 perc alatt sütöttem készre.)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Nagyon finom lehetett! Nálunk is sokszor van hús nélküli ebéd, szerencsére mindketten szeretjük az ilyen fogásokat is. 😀
VálaszTörlés