A nagy hőség miatt már napok óta nem kapcsoltam be a sütőt, de ma korán reggel úgy gondoltam hogy gyorsan sütők egy finom, gyümölcsös lepényt. Mivel a tésztával nem volt kedvem bajlódni, így segítségül hívtam a Tante Fanny édes linzertésztát, mellyel nagyon elégedett vagyok, és rendszeresen felhasználom egy-egy süteményhez. A kész tésztát egyszerűen csak belehelyeztem a tepsibe, majd megszórtam az édes-morzsás dióval, kiraktam cikkekre vágott nektarinnal, ráöntöttem a tejfölös-cukros..... keveréket, majd irány a sütő. A nagy meleget elkerülve pedig bő fél óra múlva már meg is sült a lepény, és csakis arra kellett várakozni hogy kihűljön, és feltudjam szeletelni.
Tészta 22x32 cm-es tepsihez:
Sütőpapírral együtt helyezzük bele a tepsibe az édes linzertésztát úgy, hogy pereme is legyen. (Mivel a tészta mérete nagyobb mint a tepsi, így a belehelyezés könnyen megoldható.)
Hozzávalók a töltelékhez:
2-3 db nektarin
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
2 db tojás (nagy)
2,5 dl tejföl
1 citrom leve és reszelt héja
Hozzávalók a szóráshoz:
10 dkg darált dió
4 db babapiskóta
1 kk őrölt fahéj
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, az egész tojásokat, a citrom levét és reszelt héját, majd keverjük simára.
Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport, és szintén keverjük simára.
A babapiskótát morzsoljuk össze, majd keverjük hozzá a darált diót és az őrölt fahéjat.
A tepsiben lévő tésztát szórjuk meg a diós morzsával, rakjuk ki a cikkekre vágott nektarinnal, majd óvatosan öntsük rá a tejfölös-cukros.... keveréket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, majd úgy kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése