Egy egyszerű egytálétel amely bő fél óra alatt elkészül, és már tálalhatjuk is. Ezalatt az idő alatt a krumpli kívül finom ropogósra sül, belül pedig puha marad. A tojásokat ízlés szerint süthetjük lágyabbra, vagy éppen keményebbre. A tálalásra sem kell különösebb gondot fordítani, mert kínálhatjuk a serpenyőben, de ízlés szerint, óvatosan át is emelhetjük egy tányérra. Ebédre vagy éppen vacsorára egyaránt elkészíthetjük. Az egyszerűsége ellenére pedig igen laktató fogás.
Hozzávalók:
30 dkg krumpli
1 db vöröshagyma
2 db tojás
só
őrölt színes bors
4 ek rizsolaj (v. olíva, napraforgó..)
csipet pirospaprika
petrezselyemzöld
A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk fel közepesen vastag hasábokra, majd konyharuhával töröljük szárazra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd óvatosan tegyük bele a krumplihasábokat, és a hagymaszeleteket. Ezután néha megkeverve, süssük 20-25 perc alatt szép aranybarnára. Ekkor sózzuk meg, majd húzzuk a serpenyő szélére úgy, hogy a közepén legyen hely a tojásoknak.
Ezután üssük bele a tojásokat, majd addig süssük még a fehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad. (ízlés szerint keményebbre is süthetjük a sárgáját)
Közben ízlés szerint sózzuk, és őröljünk rá színes borsot, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg egy csipet pirospaprikával, és apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tálalhatjuk ízlés szerint a serpenyőben, vagy óvatosan átemelhetjük egy tányérra, majd úgy kínáljuk. Sütés közben a krumpli jó ropogósra sül, a tojás pedig kellően lágy marad. Nagyon finom, és laktató.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése