Diétásnak éppen nem, laktatónak viszont nagyon is laktató ebédet készítettem a hétvégén. A baconbe tekert zöldbabot már jó ideje szerettem volna megkóstolni, és csak most sajnálom igazán, hogy ilyen sokáig halogattam. A zsenge zöldbab sütés közben átveszi a bacon ízét, és ettől nagyon finom lesz. A sült csirkecomb már a zöldbabbal is elegendő lenne, de én a biztonság kedvéért még szintén a sütőben, fűszeres újkrumplit is sütöttem mellé.
Hozzávalók:
2-3 db csirkecomb
5 dkg vaj
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
1 dl étolaj
1 fehérbor (v. víz)
Zöldbab hozzávalói:
50 dkg zöldbab
1 cs szeletelt bacon
Krumpli hozzávalói:
6 db újkrumpli
só
kakukkfű
1 dl étolaj
A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, majd a húsos felét szórjuk meg a fűszerekkel.
Egy tepsibe öntsük bele az olajat, és a bort (v. vizet), majd a bőrös felükkel felfelé, helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat. Ezután a puha vajjal, kenjük be alaposan a combok bőrét, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük a combokat szép pirosra. (a vajtól sütés közben jó ropogós lesz a bőre)
A zöldbab két végét vágjuk le, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt félpuhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki. Végül 6-7 db-ot fogjunk össze, és tekerjük körbe a szeletelt baconnel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymásmellé.
A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk félbe. Az olajat keverjük össze a sóval és a kakukkfűvel, majd forgassuk bele a félbevágott krumplit, és hagyjuk kicsit állni, hogy a só átjárja.
Ezután helyezzük a baconbe tekert zöldbab mellé a tepsire, majd locsoljuk meg a visszamaradt, fűszeres olajjal.
Ezután tegyük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy a krumpli is, és a baconbe tekert zöldbab is, szép pirosra süljön.
Tálaláskor a sült csirkecombot, a baconbe tekert zöldbabbal, és a sült krumplival kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése