2014. március 25., kedd

Zöldséges-tejszínes halleves.




Napok óta nem főztem levest, így aztán ma egy egyszerű, de annál finomabb halleves volt az ebéd. Már többféle halételt készítettem fekete harcsából, de valahogy ennek a levesnek volt a legnagyobb sikere. Mint már az előzőekben írtam róla, a fekete harcsa elég ízetlen hal, de a zöldségeknek és a tejszínnek köszönhetően, ez a leves most nagyon finomra sikerült. Még repetáztunk is belőle, így aztán az utolsó cseppig elfogyott. A fekete harcsát természetesen lecserélhetjük afrikai harcsafilére, melynek a húsa sokkal ízletesebb, így a levesünk is garantáltan finom lesz.







Hozzávalók:

40 dkg fekete harcsafilé (v. afrikai harcsa)
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1-2 db krumpli
3 szál zeller zöld
1 db zöldségleveskocka
őrölt bors
szerecsendió
2 dl tejszín
1,5 l víz
2 ek olívaolaj







A harcsafilét vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A krumplit és a sárgarépát vágjuk fel vékonyra. A vöröshagymát, és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el a vöröshagymát üvegesre párolni. Amikor már üveges, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt sárgarépát és a krumplit. Keverjük alaposan össze, majd kevergetve pároljuk pár percig. Ezután ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval, majd keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a zeller zöldet, a leveskockát, sózzuk, és szép lassan főzzük félpuhára. 

Amikor a zöldségek félpuhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt halat, és ízlés szerint citromlevet, majd pár perc alatt főzzük puhára. (közben ha szükséges akkor fűszerezzünk utána)

Amikor a leves készre főtt, óvatos kevergetés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd 1-2 perc alatt forraljuk ki.

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd merjük a levest tányérokba, és úgy kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése