2014. március 15., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Medvehagymás-tonhalas muffin.




Ezen az ünnepi hétvégén egy egyszerű sós muffin receptet hoztam, melyet akár reggelire, vacsorára, vagy éppen egy bográcsban készült főétel után második fogásként is kínálhatunk.  Mivel éppen medvehagyma dömping van, így az sem maradhatott ki a tonhal mellett a muffin tésztájából.  Azoknak pedig akik nem szeretik a tonhalat, csak azt tudom ajánlani, hogy cseréljek le pl. sült csirkemellre, vagy éppen sonkára. A muffinnak így is, úgy is nagy sikere lesz.







Hozzávalók 12 db muffinhoz:

1 kisebb csokor medvehagyma
15 dkg tonhal konzerv (sós lében)
20 dkg liszt
8 g sütőpor (1 csomag)
1 mk szódabikarbóna
2 db tojás
2 dl tejföl
0,5 dl olívaolaj
őrölt fehér bors






A tonhalat öntsük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le a sós levet.

A medvehagymát vágjuk fel apróra.

Egy tálba keverjük össze a lisztet ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a sütőporral, és a szódabikarbónával.

Egy másik tálba keverjük simára az egész tojásokat a tejföllel, és az olajjal, majd keverjük hozzá a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat.

Ezután a tonhalas keveréket öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük össze. Keverés közben adjuk még hozzá az apróra vágott medvehagymát is.

A muffin forma mélyedéseit béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd szedjük rácsra, és hűtsük langyosra.

A langyosra hűlt medvehagymás-tonhalas muffint kínálhatjuk reggelire, vacsorára, vagy egy leves mellé második fogásként.

1 megjegyzés:

  1. se ve absolutamente delicioso y cremoso como siempre espectacular receta,abrazos.

    VálaszTörlés