Tegnap ebédre gulyáslevest főztem, csak éppen nem a mi magyaros gulyásunkat, hanem egy hasonló recept alapján, és tejföllel tálalva. (recept itt megtalálható) Az ízvilága hasonló a két levesnek, de azért az elkészítésükben van némi különbség. Persze mindkettő nagyon finom, és főként laktató. A leves recepteket kicsit átolvasva vettem csak észre, hogy bizony az igazi magyaros gulyásleves recept, melyet csak itt nálunk főzzük, még nem található meg a blogba. Viszont fotót már régebben készítettem erről a levesről is, így most pótolom ezt az elmaradást. Igaz szerintem gulyáslevest mindenki tud főzni, de azért leírom hogy én hogyan készítem.
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
2-3 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 zeller
3-4 db krumpli
1 db vöröshagyma
1 db sárga paprika
1 db paradicsom
pirospaprika
só
egész bors
ételízesítő
szerecsendió
köménymag
babérlevél
1-2 ek olaj
Amikor a hús félig megpuhult, tegyük hozzá az ízlés szerint felvágott zöldségeket, a sárga paprikát és a paradicsomot, majd öntsük fel még vízzel. Ekkor tegyük bele a babérlevelet, köménymagot, egész borsot és főzzük tovább.
Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, tegyük bele a kockára vágott krumplit, majd főzzük a levest teljesen készre.
Ízlés szerint főzhetünk bele csipetkét is.
Tálaláskor a leves mellé kínálhatunk ízlés szerint kenyérszeleteket, esetleg lángost, vagy pogácsát.
Hú de szeretem és egyike azon magyaros ételeknek,melyet el is szoktam készíteni. Igaz, tejföllel még nem próbáltam, de rossz nem lehet az biztos:)
VálaszTörlésNagyon egyforma a gulyáslevesünk! Pont így fest az enyém is! Nagyon guszta! Ma egyedül viszem a klinikát, de jó lenne ezzel a kis csuporral a munka mellett... :o)
VálaszTörlésKöszönöm lányok a hozzászólást!!!
VálaszTörlésSzerintem nincs is olyan aki a jó magyaros gulyás levest ne szeretné. Én Horvátországba főzöm a barátainknak és ők is imádják. Éppen a nyáron reklamáltak, hogy miért is nem találják a receptet, így most nekik is pótoltam ezt a hiányosságot.