Egy rövidke időre talán fellélegezhetünk, mivel kicsit enyhült a meleg, és egyenlőre vége a rekkenő kánikulának. Így aztán már semmi akadálya a sütők beizzításának. (igaz engem a nagy meleg sem tudd eltántorítani a sütéstől, ha éppen azt vettem a fejembe:))) Itt a hétvége, és ez remek alkalom arra, hogy egy finom, és gyorsan elkészíthető muffinnal kedveskedjünk a családnak. Vajon mi is kerüljön a muffin tésztájába, hát nem más mint cukkini. Persze azért a cukkini mellett került még ebbe a muffinba egy kevés darált dió, na és a mazsola sem maradhatott ki. A cukkinitől pedig nagyon finom, szaftos lett a tészta, és a tetejére halmozott citromos mascarponekrémmel pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Vigyázat mert veszélyes, egy darabnál nem lehet abbahagyni!!!
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
15 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
130 ml olaj
1 mk só
1/2 cs sütőpor
1 kk szódabikarbóna
18 dk cukkini (lereszelve)
5 dkg mazsola
5 dkg darált dió
2 db tojás
A lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, és a darált diót keverjük össze.
A tojásokat, az olajat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot kézi habverővel keverjük simára.
A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos keveréket, majd fakanállal keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a mazsolát, és a lereszelt cukkinit, majd szintén fakanállal keverjük alaposan össze.
A muffinformát béleljük ki papírral, (v. szilikon formával) majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve szedjük ki a muffinokat a formából, majd rácsra helyezve, hagyjuk teljesen kihűlni.
Citromos mascarponekrém hozzávalói:
10 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín)
1 cs vaníliás cukor
citromlé
reszelt citromhéj
porcukor
A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, citromlével, és reszelt citromhéjjal.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt muffinok tetejére halmozzuk rá a citromos mascarponekrémet és így kínáljuk.
Végre már én is vettem ilyen szilikon muffin kapszlikat...Már csak ki kéne próbálnom...Nagyon guszta muffinok, főleg amelyiken ott tornyosul a krém is...:o)
VálaszTörlésKriszti köszönöm!!!Én a barátnőmtől kaptam még tavaly a formákat, de nagyon szeretem. Így nem kell papír, nem ragad bele a formába, tehát szuper. Igaz van szilikonos muffin formám is, azt is szeretem. Ne halogasd a kipróbálását, most nincs olyan meleg a sütéshez.:)
TörlésNagyon finom lehet ezzel a számomra nagyon vonzó krémmel.Guszta! Ezt a krémet akár tortába is lehetne tenni ugye?
VálaszTörlésÉva szerintem nyugodtan belelehet tenni a krémet a tortába is, hiszen hasonló a mostanában készített tortakrémjeimhez.
Törlésötletes:) nagyon tetszenek a színes formák:)
VálaszTörlésErika köszönöm.:)
Törlésnagyon szuperül néz ki :) ki kell próbálnom !!!
VálaszTörlésAnyuska köszönöm!! Nem fogod megbánni, mert nagyon finom, és egyszerűen nem lehet abbahagyni annyira eteti magát.
TörlésÖrvendek hogy vissza hajtogatok a blogodon...mennyi minden finomságot el mulasztottam. Nagyon guszta és finomak a muffinod, pláne a fantasztikus citromos habbal...igazán szép, és mutatós!
VálaszTörlésÉn nem merek szilikon formákban sütni...mert félek a mű anyagtol, mióta olvastam róla hogy nem ajánlatos...legalább itt nálunk!...amugy nagyon praktikus, abban megvagyok győződve!
Elisabeth örülök, hogy tetszik ez a muffin recept is. A cukkinitől nagyon finom szaftos a tésztája, és a krém....hát még finomabb. Tortákhoz is remek, mi nagyon szeretjük jó citromosan.
TörlésItt nálunk most nagyon felkapottak a szilikon formák, persze van mellette szóló vélemény, és ellene szóló is. A teflon bevonatú edényekről is elterjedt egy időben, hogy rákkeltő hatása van, aztán szépen elhallgattak róla. Mivel nagyon praktikus, én ezután is szívesen használom majd, lehet később majd megbánom.....