Az utolsó és egyben nagyon érett eperszemek, és némi rebarbara hozzáadásával készült ez a látványra éppen szépnek nem mondható, viszont finomnak annál finomabb desszert. Sajnos a zöldségesnél már nem nagyon van magyar eper, így ezzel nálunk be is fejeződött az eperszezon. Viszont akinek a saját kertjében megterem ez a finom gyümölcs, gondolom még egy ideig élvezheti a belőle készült finomságokat. Én pedig csak reménykedni tudok, hogy jövőre megint a bőséges, és szép termésnek köszönhetően készülhet majd néhány új, és régi finomság a konyhámba. Persze azért másfajta gyümölccsel még többször készítek a nyár folyamán morzsást, mert nem csak gyorsan elkészül, de az egyik kedvenc desszertünk is. Az eper és a rebarbara nagyon finom volt az ízesített tejföllel, és a tetején ropogósra sült morzsával, és egy próbát mindenképpen megér.
Hozzávalók:
25 dkg eper
15 dkg rebarbara
3-4 ek tejföl
2-3 ek barna cukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek vaníliás pudingpor
Az eperszemeket félbevágjuk, a rebarbarát vékonyan meghámozzuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk.
Ezután beletesszük a formába, majd kézzel kicsit összekeverjük.
A tejfölt simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a pudingporral, majd egyenletesen rákanalazzuk a gyümölcs tetejére.
Hozzávalók a morzsához:
12 dkg liszt
7 dkg vaj
1 ek porcukor
Tegyük egy tálba a lisztet, a porcukrot és a hideg vajat, majd az ujjunkkal morzsoljuk össze úgy, hogy darabos maradjon.
Ezután szórjuk rá a tejfölös keverék tetejére.
Helyezzük be a formát előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük 25-30 percig, hogy a morzsa szépen megpiruljon. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd tányérra kanalazva kínáljuk.
Nagyon guszta!!!!:)
VálaszTörlésNekem a látvány is tökéletes, odavagyok a morzsás sütijeidért! :))
VálaszTörlésGuszta és méltó módon zártad ezzel az idei eperszezont!:)
VálaszTörlésEz biztos finom, de én még rebarbarát talán soha életemben nem ettem. Talán gyerekkoromból van némi halvány emlék hogyan is néz ki, mintha a kertünkben lett volna, de ez már nagyon régen volt. S én ahányszor vásárlási körútra indultunk, soha sehol sem találkoztam rebarbarával. Na majd egyszer talán, lehet.............
VálaszTörlésElőször azt hittem, hogy valami szósz:) Nagyon szeretjük ezt a fincsi desszertet mindenféle gyümölccsel, rebarbarát még mindig nem készítettem, pedig van 1 óriási tő a kertben, na majd hétvégén:)
VálaszTörlésMe encanta este postre de migas luce muy bonito ,abrazos y abrazos.
VálaszTörlésRosita Muchas gracias! abrazos y abrazos.
TörlésHmm, már hetek óta morzsás sütit szeretnék csinálni, de valahogy eddig nem jött össze. Nagyon guszta lett!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek a hozzászólást, nagyon kedvesek vagytok!!!:)
VálaszTörlésViki!
Üzletben még én sem láttam rebarbarát, de próbáld meg a piacon hátha sikerül beszerezni. Szerencsére nekem van egy kisebb bokrom, a szomszédnak meg egy nagy, és így elég mindkettőnknek. Én nagyon szeretem.
Erzsike!
Ne halogassad, készítsél belőle valami finomságot. Biztosan neked is ízlik majd az íze.