2012. április 29., vasárnap
Fahéjjal ízesített pitypangméz.
A napokban pitypangmézet főztem, (recept itt megtalálható) és az elkészült mézzel mint ízre, mint pedig állagra, nagyon elégedett voltam. Mivel a kert megint sárgul a sok virágzó pitypangtól, gondoltam próbaképpen főzök még egy adag mézet, de most fahéjjal-szegfűszeggel-citrommal ízesítve. Az előzőleg készített mézhez a frissen kinyílt, kisebb virágokat szedtem le, és mint a felső képen látszik, szép világos színű mézet kaptam. A másodjára készített mézhez, már a nagyobb, több napja virágzó virágokat gyűjtöttem be, melyeket az előzőleg közzétett receptben leírtak szerint készítettem el, és mindössze csak annyit változtattam, hogy őrölt fahéjjal, néhány szem szegfűszeggel ízesítettem. Az elkészült méz színe, mint az alsó képen is látszik, sötétebb lett, és a fűszereknek köszönhetően az íze is markánsabb, fűszeresebb, viszont nagyon finom. Mindenkinek bátran merem ajánlani amennyiben betudja gyűjteni a pitypangvirágot nyugodtan készítsen saját kezűleg mézet. Az ízesítésének pedig csak a fantáziánk szabhat határt.
De jó ez is!
VálaszTörlésKöszi!!:)
TörlésSzerintem is nagyon finom a különböző ízesítőkkel! A fahéj is gyógynövény is, tehát így készítve is nagyon hasznos.
VálaszTörlésKicsit késve, de megérkeztem én is! :) Nagyon jól néz ki! Amint ismét lesz virágzás a kertben, rávetem magam, és így is elkészítem. Már alig várom, hogy megkóstolhassam! A színe fantasztikusan jól néz ki!
VálaszTörlés