Hétvégére egy igen egyszerűen elkészíthető, ám egészséges receptet ajánlanák mindenkinek. Lehet akik rendszeresen látogatják a blogot, már kicsit unják a halas ételeket, mivel az elmúlt időben, elég sokszor, igaz sokféleképpen készítettem el ebédre. (halas receptek itt) Egyik kedvencem az afrikai harcsa, melyet megpróbálok minél változatosabbá tenni. Most pl. a fűszeres harcsaszeleteket a szokásos módon bepaníroztam, olajba kirántottam, majd párolt zöldséggel tálaltam. Persze a rántott halról gondolom mindenkinek először egy szép szelet rántott ponty jut az eszébe. A ponty húsát igencsak szeretem, viszont a sok szálkával, már közel sem vagyok kibékülve. A harcsa húsa is nagyon finom, és szerencsére a filézett változata szálkamentes, ezért is kedvelem nagyon. Aki még nem próbálta ki a harcsát kirántva, annak csakis ajánlani tudom, és biztos hogy nem fog csalódni benne.
Hozzávalók:
pár szelet harcsafilé
só
őrölt bors
hal-fűszerkeverék
panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
szezámmag(el is hagyható)
olaj a sütéshez
A harcsaszeleteket ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni hal-fűszerkeverékkel. Ezután legalább 30 percig állni hagyni, hogy az ízek jól átjárják.
A befűszerezett halszeleteket ezután lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába bepanírozni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd belehelyezni a bepanírozott halszeleteket. Ezután közepes hőmérsékleten, mindkét oldalát szép pirosra sütni. A sütés végén jól lecsepegtetni, majd papírtörlőre szedni.
Közben a fagyasztott zöldségkeveréket egy jénaiba tenni, majd meglocsolni egy kevés olívaolajjal, sózni és megszórni őrölt fehérborssal, majd a mikróba közepes hőfokon, puhára párolni.
Tálaláskor a rántott harcsaszeleteket a párolt zöldséggel kínálni.
Hmmm igen csak kedvemre való ez az étek. A halat is és a zöldséget is szeretem nagyon. Én nem unom egyáltalán a sok halas receptet, sőt...
VálaszTörlésTündi köszönöm, már kezdtem aggódni, hogy sok lesz a halas ételekből.
TörlésA halat én is imádom, akár hetente többször is. A tengeri herkentyűk szintén gyakran vannak a tányéromon.
VálaszTörlésA rántott harcsa a tarka párolt zöldséggel még látványnak is szép. De az ember a szemével is eszik!
Hobbychef nagyon köszönöm!! Én is nagyon kedvelem a tengeri herkentyűket, főleg amikor a barátnőm készíti Zadarba. Egyik nagy kedvencem pl. a polip.
TörlésGyönyörű és egészséges fogás. Apa és a fiúk krumplit is követelnének mellé, aztán a zöldséget jól elsumákolnák az biztos.
VálaszTörlésMaría köszönöm!!! Bizony a férfiaknak így igen gyenge ebéd lenne.:)
TörlésÉn is megenném akár minden nap:)
VálaszTörlésKati egyetértek veled, jöhetne akár naponta.:)
TörlésNagyon jól néz ki, lassan tényleg rákapok én is a hal készítésre...:)
VálaszTörlésLilla köszönöm, és a végén még tényleg kedvet kapsz a hal elkészítéséhez.:)
TörlésTökéletes ebéd! Nagyon szeretem!
VálaszTörlésKriszti köszönöm!!! Nem is olyan régen éppen Te juttattad eszembe, hogy milyen régen volt már nálunk.:)
Törlés