Karácsony este a finomabbnál finomabb ételek, és sütemények elfogyasztása után, egy meghitt beszélgetés közben jólesik egy-két pohár finom puncsot elkortyolgatni. Az egyik nagy kedvencem az Angol karácsonyi puncs, de szívesen kortyolgatjuk az almalé és Amaretto likőrrel készültet is. Idén szerettem volna egy másfajta ízesítésű puncsot is kipróbálni, így elkezdtem nézelődni. Végül találtam is többfélét, majd a hozzávalókat figyelembe véve, elkészítettem a saját ízlésünknek megfelelőt. Nagyon finom lett ez a változat is, így most már csak azt kell eldöntenem, melyiket is készítsem el holnap estére. Mivel mindhárom igencsak finom, így mindenkinek bátran merem ajánlani.
Hozzávalók:
7 dl fehérbor
1 L 100%-os almalé
2 dl vodka
5-6 db szegfűszeg
1 darabka fahéj
1 citrom leve
2-3 ek cukor
2-3 ek méz
csipet szerecsendió
A mézet és a cukrot egy edénybe tenni és állandó kevergetés mellett, elkezdeni karamellizálni.
Amikor már szép világos barna színt kapott, hozzáönteni az almalevet, belenyomni a citromlevet, majd beletenni a szegfűszeget, és a fahajat. Felforralni, majd pár percig főzni. Ezután hozzáönteni a bort, majd újra felforralni. Amikor már felforrt, levenni a tűzről és szűrőn átszűrni.
Végül beleönteni a vodkát , és jól összekeverni.
Fogyasztás előtt forrón poharakba önteni, és már lehet is kortyolgatni. Ajánlani tudom a másik két puncsot is kipróbálásra, mindkettő nagyon finom.
Finomak. Most nagyon jólesne.
VálaszTörlésBoldog Karácsonyt Kívánok nektek! :)
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!
VálaszTörlésxoxoxo
Maya
Petra!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Maya!
VálaszTörlésVă mulţumesc foarte mult!:)
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok! :)
VálaszTörlésTücsök Bogár!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, és viszont kívánom!!:)