Egy remek recept vacsorára, vagy éppen mint nálunk egy rohangálós napon ebédre, egy csésze forró teával. Hol máshol találhattam volna a receptet, mint megint csak Krisztinél. Szeretek nála nézelődni, mert remek ötletei vannak, és bátran kimerem jelenteni, hogy a tészták mestere. Én nagyon ritkán sütök (eddig legalábbis), hasonló finomságokat, így sem ötletem, sem pedig tapasztalatom nincs, e téren. A recept már akkor nagyon megtetszett amikor megláttam a csodaszép csigákat Krisztinél, és rögtön el is mentettem magamnak. Igaz annyit változtattam rajta, hogy nálam füstölt kolbász karikák kerültek a sajt tetejére. Mivel nem volt időm nagyobb főzésre, így előkaptam a receptet, és már hozzá is láttam az elkészítéséhez. Igen nagy előnye a tésztának, hogy nem kell keleszteni, mert sütőporral készül, így rövid idő elteltével, már tálalhattam is a frissen illatozó csigákat.
Hozzávalók:
30 dk liszt
1/2 cs sütőpor
1,8 dl tej
5 dk vaj + 2 dk a kenéshez
1 tk só
20-25 dk füstölt kolbász
20 dk Trappista sajt
Egy tálba beletenni a lisztet, majd hozzákeverni a sót, és a sütőport. Ezután hozzáadni a vajat és összemorzsolni, majd hozzáönteni a tejet, és gyors mozdulatokkal összegyúrni. (a tejet apránként önteni bele, mert lehet nem kell mind)
Lisztezett felületen, kb. 20 x 40 cm-es téglalappá kinyújtani a tésztát, majd a felolvasztott 2 dk vajjal megkenni.
Ezután ráreszelni a sajtot, majd a tetejére pakolni a felkarikázott kolbászt, és szorosan feltekerni.
Éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre felvágni a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire kicsit távolabb helyezni egymástól a szeleteket.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt, szép pirosra sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd tálalni.
Nagyon guszta és biztosan finom! Már készítettem ehhez hasonló csigákat nagyon ízletes tud lenni egy kis forró teával nagyon finom !
VálaszTörlésÚÚÚh de megéheztem.Nagyon gusztusos .Beinditja a nyálképződést.
VálaszTörlésMár én is kinéztem! Nálad is meggyőző! :)
VálaszTörlésNagyon guszta lett, ügyes vagy! Örülök, hogy ízlett! Az a jó benne, hogy akármivel megtölthető, variálható többféle módon...Gusztán megsült!
VálaszTörlésLájkolhatom:)))) Jöhetne vacsira...Egyszerű és nagyszerű:)))
VálaszTörlésHú,de guszta Gizus,nagyon tetszik,gyönyörű a tálalásod is!
VálaszTörlésIlyet én is kérek, jól jönne most:)
VálaszTörlésNagyon étvágygerjesztőek a csigáid, csakúgy, mint Krisztinél voltak. Mostmár nagyon meg kellene sütni nekem is :)
VálaszTörlésRemek emeletek!!! :) Kellenek!!!!
VálaszTörlésHuh, ha ezt az Uram és a tesóm látná :) De megelőzöm őket és meglepiként megcsinálom. Szuperek :)
VálaszTörlésTuti!
VálaszTörlésA teáskannád meg egyenesen mesebeli :-))
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nagyon régen, én is sütöttem már hasonlót,de azóta teljesen elfeledkeztem róla. Most ez a recept, kapóra jött.:)
nyanyus!
VálaszTörlésKöszi, és nyugodtan emelj le egy-két csigácskát.:)
Petra!
VálaszTörlésköszi, ne halogassad sokáig, nagyon finom!!:)
IllésKrisz..!
VálaszTörlésKöszönöm, és nagy köszönet a receptért, tényleg pikk-pakk elkészült, és nagyon finom volt.:)
Niki!
VálaszTörlésKöszönöm!! Küldöm!!:)
Ditta!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!Nálad is tutira nagy sikere lenne.:)
Kati!
VálaszTörlésigaz kicsit megkésve, de már küldöm is.:)
María!
VálaszTörlésKöszönöm!! Ne halogassad sokáig, nagyon finom, és nálad a fiúk biztosan imádnák.:)
Vicuska!
VálaszTörlésEzennel leemelek egyet Neked, megeheted!!!:)
Vikvi!
VálaszTörlésKöszi, jót mosolygok, hogy Te milyen kis furfangos vagy!!!Biztosan nagy meglepetés lesz, és gyorsan betermelik majd.:)
Chef Viki!
VálaszTörlésKöszönöm!!!
Nagy becsben tartom a teáskannámat, a szekrény dísze.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)