2011. november 22., kedd

Kolbászos csiga.




Egy remek recept vacsorára, vagy éppen mint nálunk egy rohangálós napon ebédre, egy csésze forró teával. Hol máshol  találhattam volna a receptet, mint  megint csak Krisztinél. Szeretek nála nézelődni, mert remek ötletei vannak, és bátran kimerem jelenteni, hogy a  tészták mestere. Én nagyon ritkán sütök (eddig legalábbis), hasonló finomságokat, így sem ötletem, sem pedig tapasztalatom nincs, e téren. A recept már akkor nagyon megtetszett amikor megláttam a csodaszép csigákat Krisztinél, és rögtön el is mentettem magamnak. Igaz annyit változtattam rajta, hogy nálam füstölt kolbász karikák kerültek a sajt tetejére. Mivel nem volt időm nagyobb főzésre, így előkaptam a receptet, és már hozzá is láttam az elkészítéséhez. Igen nagy előnye a tésztának, hogy nem kell keleszteni, mert sütőporral készül, így rövid idő elteltével, már tálalhattam is a frissen illatozó csigákat.





Hozzávalók:

30 dk liszt
1/2 cs sütőpor
1,8 dl tej
5 dk vaj + 2 dk a kenéshez
1 tk só
20-25 dk füstölt kolbász
20 dk Trappista sajt





Egy tálba beletenni a lisztet, majd hozzákeverni a sót, és a sütőport. Ezután hozzáadni a vajat és összemorzsolni, majd  hozzáönteni a tejet, és gyors mozdulatokkal összegyúrni. (a tejet  apránként önteni bele, mert lehet nem kell mind)
Lisztezett felületen, kb. 20 x 40 cm-es téglalappá kinyújtani a tésztát, majd a felolvasztott 2 dk vajjal megkenni.
Ezután ráreszelni a sajtot, majd a tetejére pakolni a felkarikázott kolbászt, és szorosan feltekerni.

Éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre felvágni a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire kicsit távolabb helyezni egymástól a szeleteket.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt, szép pirosra sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd tálalni.

23 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és biztosan finom! Már készítettem ehhez hasonló csigákat nagyon ízletes tud lenni egy kis forró teával nagyon finom !

    VálaszTörlés
  2. ÚÚÚh de megéheztem.Nagyon gusztusos .Beinditja a nyálképződést.

    VálaszTörlés
  3. Már én is kinéztem! Nálad is meggyőző! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett, ügyes vagy! Örülök, hogy ízlett! Az a jó benne, hogy akármivel megtölthető, variálható többféle módon...Gusztán megsült!

    VálaszTörlés
  5. Lájkolhatom:)))) Jöhetne vacsira...Egyszerű és nagyszerű:)))

    VálaszTörlés
  6. Hú,de guszta Gizus,nagyon tetszik,gyönyörű a tálalásod is!

    VálaszTörlés
  7. Ilyet én is kérek, jól jönne most:)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon étvágygerjesztőek a csigáid, csakúgy, mint Krisztinél voltak. Mostmár nagyon meg kellene sütni nekem is :)

    VálaszTörlés
  9. Remek emeletek!!! :) Kellenek!!!!

    VálaszTörlés
  10. Huh, ha ezt az Uram és a tesóm látná :) De megelőzöm őket és meglepiként megcsinálom. Szuperek :)

    VálaszTörlés
  11. Tuti!

    A teáskannád meg egyenesen mesebeli :-))

    VálaszTörlés
  12. Éva!
    Köszönöm!! Nagyon régen, én is sütöttem már hasonlót,de azóta teljesen elfeledkeztem róla. Most ez a recept, kapóra jött.:)

    VálaszTörlés
  13. nyanyus!
    Köszi, és nyugodtan emelj le egy-két csigácskát.:)

    VálaszTörlés
  14. Petra!
    köszi, ne halogassad sokáig, nagyon finom!!:)

    VálaszTörlés
  15. IllésKrisz..!
    Köszönöm, és nagy köszönet a receptért, tényleg pikk-pakk elkészült, és nagyon finom volt.:)

    VálaszTörlés
  16. Niki!
    Köszönöm!! Küldöm!!:)

    VálaszTörlés
  17. Ditta!
    Nagyon köszönöm!!!Nálad is tutira nagy sikere lenne.:)

    VálaszTörlés
  18. Kati!
    igaz kicsit megkésve, de már küldöm is.:)

    VálaszTörlés
  19. María!
    Köszönöm!! Ne halogassad sokáig, nagyon finom, és nálad a fiúk biztosan imádnák.:)

    VálaszTörlés
  20. Vicuska!
    Ezennel leemelek egyet Neked, megeheted!!!:)

    VálaszTörlés
  21. Vikvi!
    Köszi, jót mosolygok, hogy Te milyen kis furfangos vagy!!!Biztosan nagy meglepetés lesz, és gyorsan betermelik majd.:)

    VálaszTörlés
  22. Chef Viki!
    Köszönöm!!!
    Nagy becsben tartom a teáskannámat, a szekrény dísze.:)

    VálaszTörlés