Megint itt a hétvége, és én megint teljesen tanácstalan voltam mi is legyen az ebéd. Adott volt a csirke felsőcomb, és a sajt, így először arra gondoltam, hogy megsütöm a combokat, és a sütés végén megszórom reszelt sajttal. Aztán valahogy mégis elvetettem ezt az ötletet, és eszembe jutott, hogy nem is olyan régen láttam a Tv-paprikán egy remek receptet csirkecombbal. Így aztán a hús és a sajt mellé, még elővettem egy csomag bacont, és párszem almát, majd hozzá is fogtam a főzéshez. Ez a négy hozzávaló összesütve pedig, nagyon finom, szaftosra sikerült.(igaz a hús és gyümölcs párosítása nálunk mindig nyerő) Köretnek krumplipürét készítettem, mert szerintem az illik hozzá a legjobban. Persze ha netán bárki kedvet kap az elkészítéséhez, nem biztos hogy éppen a krumplipüré mellett dönt, de ez már ízlés dolga. Egy biztos, nálunk a csirkecombbal is nagy sikere volt, de legközelebb csirkemellel is elfogom készíteni.
Hozzávalók:
4 db felső csirkecomb
1 cs szeletelt bacon
3-4 db alma
15-20 dk sajt
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
vaj
A combokról a bőrt lehúzni, majd kicsontozni,és vastagabb szeletekre felvágni. Ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni a fűszerekkel.
Az almát meghámozni, és nagyobb lyukú reszelőn lereszelni. Az ízlés szerinti fajtájú sajtot (én goudat tettem rá) szintén lereszelni.
Egy jénaitálat (v. kisebb tepsi) vékonyan kivajazni, majd egymásmellé teríteni a szeletelt bacont, és ráhelyezni a befűszerezett hússzeleteket.
Ezután a lereszelt almát enyhén kinyomkodni, majd befedni vele a hússzeletek tetejét. Végül az alma tetejére rászórni a reszelt sajtot. (az almát azért kell kicsit kinyomkodni, mert párolódás közben sok levet enged, és abban fog úszni a hús) A jénai tetejét ezután lefedni. (v, a tetejével, v. alufóliával)
Elmelegített sütőbe helyezni, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára párolni. Ezután a tetejét levenni, majd visszahelyezni a sütőbe, és szép pirosra sütni. (amennyiben soknak találjuk az alatt lévő levet, akkor kanállal szedjünk ki belőle)
Tálaláskor ízlés szerint felszeletelni, majd krumplipürével kínálni. (v. ízlés szerinti körettel)
Ötletesen, elrejtetted a húst! Jujj, de guszta igazán!!!
VálaszTörlésHú de guszta és biztos nagyon finom lehet, hétvégi menübe elmentve!:)
VálaszTörlésÉn is tanácstalan voltam, eddig. Nagyon finom ajánlat. Köszi. :)
VálaszTörlésNagyon guszta igazán finom lehet így elkészítve !
VálaszTörlésNagyon finom összeállítás:) szeretem a hétvégi ajánlóidat, jó ötlet:)
VálaszTörlésHa az alsó combot kifilézzük, nem sok minden marad belőle. Nem felső combot használtál hozzá?
VálaszTörlésJuci!
VálaszTörlésKöszi, nagyon finom lett, szerintem más hússal is érdemes kipróbálni.:)
Liza!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Biztosan nálad is sikere lesz.:)
Petra!
VálaszTörlésNagyon köszönöm.:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm!! Valóban nagyon finom volt.:)
trollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm, és örülök hogy tetszenek a hétvégi ajánlataim.:)
fakanal!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, hogy szóltál!!!! Valóban felső combot használta, csak véletlenül elírtam a receptben. Gyorsan ki is javítottam, és bizakodom, hogy még időben tettem.:)
Ilyet egyszer már csináltam és nekem nagyon-nagyon ízlett! De a férjemnek nem, azt mondta, az almát legközelebb hagyjam ki belőle.
VálaszTörlésÍzlések és pofonok különbözők.
marisz57!
VálaszTörlésNálunk szerencsére a férjemnek is nagyon ízlett!!! Végül is alma nélkül is finom, hát hagyd ki belőle, úgy biztosan a Te férjed is megeszi.:)
Hogy neked milyen jó ötleteid vannak:)
VálaszTörlésKati!
VálaszTörlésKöszönöm!!:))
Nekünk így jó, ahogy van :) milyen szép terítőd van!
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlésKöszönöm!!! A terítőt még az anyukám hímezte, féltve őrzöm.:)