Erika barátnőmtől a találkozásunkkor többek között ezeket a muffin formákat is ajándékba kaptam. Nagyon megörültem neki, és itt is szeretném megköszönni ezt a hasznos ajándékot. Igaz eddig is szilikonos formába sütöttem a muffinokat, de azok nem különállóak, és a formájuk is kicsit más. Ma már mindenképpen szerettem volna kipróbálni, és így keresgélni kezdtem a muffin receptjeim között. Mindegyik nagyon finom, végül aztán több receptből állítottam össze ezt az almás-mazsolás muffint. A tésztája nagyon finom szaftos lett az almának köszönhetően, az íze pedig a pörkölt diótól lett még ízletesebb. A formák pedig jól vizsgáztak, mert a tészta átsült bennük, és minden gond nélkül, egy mozdulattal sikerült kifordítani a muffinokat. Alma helyett, körtével, szőlővel is eltudom képzelni ezt a finomságot. Itt a hétvége, így bátran merem ajánlani mindenkinek, aki egy gyorsan elkészíthető süteményre vágyik.
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
15 dk liszt
5 dk pörkölt, darált dió
őrölt fahéj
2 db tojás
15 dk cukor
1 dl étolaj
2 dl tejföl
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 mk szódabikarbóna
1 db alma
1 marék mazsola
Egy tálba beletenni a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a pörkölt darált diót, a sütőport, a szódabikarbónát és jól összekeverni. (a diót előzőleg a meleg sütőben párperc alatt aranybarnára pörköltem, majd kihűtöttem és ledaráltam)
Egy másik tálba beletenni az olajat, az egész tojásokat, a tejfölt és szintén jól összekeverni.
Ezután a száraz hozzávalókhoz hozzáönteni a nedves hozzávalókat, majd fakanállal alaposan összekeverni.
Végül belereszelni a megpucolt almát, hozzáadni a mazsolát, és így is összekeverni. A muffin formákat egymásmellé helyezni egy tepsin, majd belekanalazni a masszát.
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, a formában hagyni langyosra hűlni, majd a formából kivenni, és a tetejét porcukorral megszórva tálalni.
Nagyon guszták lettek a muffinok,biztos a szép formáktól amit Erikától kaptál?:-)) Annyira élethű az utolsó képed, olyan mintha akkor haraptál volna bele és ott látszik milyen jó a tészta állaga, nagyon finom lehet! Ha van még légyszí csak egy darabot?:-))
VálaszTörlésEz a recept tetszik, mert nem szárad ki, nem krémes, jól csomagolható szállításhoz, és éppen van felhasználásra váró almám, körtém.
VálaszTörlésGuszták! :) Majd nézz be hozzám kérlek, szeretnélek meglepni egy díjjal!
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszi, nem fogod elhinni, de éppen akkor haraptam bele, a fényképezés kedvéért.:))
Nagyon örültem, hogy Erika meglepett ezekkel a formákkal, mert jobban kezelhető mint a másik szilikonformám.
Marisz57!
VálaszTörlésValóban nagyon finom a tésztája, és többféle gyümölccsel is megsüthető.
Szabina!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Megyek és benézek hozzád.:)
Arata foarte bine muffins. Deliciosi!
VálaszTörlésPupici si o duminica frumoasa :*
Nagyon szépek.
VálaszTörlés