A mai süteményhez reggel még csak az áfonya volt meg, recept terén teljesen tanácstalan voltam. Aztán elkezdtem nézegetni a többtucatnyi kipróbálásra váró receptemet, majd rábukkantam az áfonyás muffinra. Húrrá gondoltam, ez pont kedvemre való, így kisebb átalakítás után el is készültek a muffinok. Lehet kicsit furcsának tűnik, hogy kukoricadara is van a tésztájában, de ez senkit ne riasszon el, mert nagyon finom. Természetesen el is hagyható, és liszttel pótolható ez a mennyiség. Viszont szerintem kár lenne kihagyni belőle!!!! Az eredeti receptben pépesített alma került a tésztába, én viszont az áfonyát pépesítettem, és azt kevertem hozzá. Így a muffin színe kicsit sötét lett na, de az íze.......! Mindenkinek bátran merem ajánlani, mert egy nagyon finom szaftos-gyümölcsös muffint tálalhatunk fel pl. ebédutáni desszertként.
Hozzávalók 12 db-hoz:
10 dkg liszt
5 dkg kukoricadara
1 dl olvasztott vaj
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás (nagy)
1 dl tejszín
1/2 cs sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
10 dkg pépesített áfonya
10 dkg áfonya (egész)
reszelt citromhéj
citromlé
10 dkg liszt
5 dkg kukoricadara
1 dl olvasztott vaj
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás (nagy)
1 dl tejszín
1/2 cs sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
10 dkg pépesített áfonya
10 dkg áfonya (egész)
reszelt citromhéj
citromlé
A lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, kukoricadarával, sütőporral és a szódabikarbónával összekeverni.
10 dkg áfonyát leturmixolni, hogy jó pépes legyen.
A tojást az olvasztott vajjal, a tejszínnel, a pépesített áfonyával, reszelt citromhéjjal és ízlés szerinti citromlével jól kikeverni.
Ezután a lisztes keverékhez hozzákeverni az áfonyás keveréket, majd fakanállal szintén összekeverni.
Végül óvatosan belekeverni az egész áfonyaszemeket is.
Ezután a masszát a papírral kibélelt muffin formába kanalazni. (én szilikonos formába sütöttem, így nem kellett bele papírt tenni)
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni. A sütőből kivéve rövid ideig még a formába hagyni, majd rácsra szedni és teljesen kihűteni.
Tálalás előtt a muffinok tetejét ízlés szerint porcukorral megszórni.
Remek összeállítás
VálaszTörlésBizony finom lehetett.
VálaszTörlésNagyon finom lehet az áfonyával a muffinod!Guszta!
VálaszTörlésIstenien néz ki:) Az áfonya nagy kedvencem, nagyon klassz ez a kukoricadarás recept.
VálaszTörléstényleg meglepő a kukoricadara a tésztában,de biztos finom lehet,majd megsütöm
VálaszTörlésMeghívnálak egy játékra, nézz be kérlek hozzám :)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszi!! Először kicsit óckodtam, de nem bántam meg hogy belekerült a kukoricadara.:)
Kati!
VálaszTörlésBizony az!! Látom te is muffinban utazol mostanában, mert sok finomságot találtam nálad.:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm, bátran merem neked is ajánlani.:)
trollanyu!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, érdemes megsütni. Biztosan nem fogsz csalódni benne.:)
Vanocska!
VálaszTörlésNem is érezni benne, bátran süssed meg. Én még gondolkodtam azon hogy kukoricaliszttel kellene megsütni, de végül nem volt itthon, így meg is oldódott a kérdés.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm a meghívást, megyek és benézek hozzád.:)