Tegnapi vacsoránk volt ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető cukkini a paradicsomsalátával. A cukkinit sajtos panírban, és sütőben sütöttem meg, így nem szívta magába az olajat, egyszerre kisült és már tálalhattam is. A saláta is gyorsan összedobható, igaz nem árt, ha kicsit előbb elkészítjük, mert akkor jobban összeérnek az ízek. Cukkinirajongóknak bátran merem ajánlani, na meg persze azoknak is akik eddig nem voltak a cukkinivel barátságban. Csalódni nem fog senki, és néha nem is árt, ha a húst kicsit elfeledve, vegetáriánussá válunk.
cukkini
sajt
zsemlemorzsa
liszt
tojás
só
őrölt bors
olívaolaj
sajt
zsemlemorzsa
liszt
tojás
só
őrölt bors
olívaolaj
A cukkinit vékonyra felszeletelni, majd besózni és egy kicsit állni hagyni. Ezután papírtörlőre tenni és leitatni róla a nedvességet.
A zsemlemorzsát összekeverni a reszelt sajttal, a tojást sózni, megszórni őrölt borssal és felverni.
Ezután a cukkinit először lisztbe, majd a tojásba, végül pedig a sajttal összekevert zsemlemorzsába forgatni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni olívaolajjal és ráhelyezni egymásmellé a bepanírozott cukkinit. Ezután a tetejét szintén meglocsolni egy kevés olívaolajjal.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon, szép aranybarnára sütni.
A zsemlemorzsát összekeverni a reszelt sajttal, a tojást sózni, megszórni őrölt borssal és felverni.
Ezután a cukkinit először lisztbe, majd a tojásba, végül pedig a sajttal összekevert zsemlemorzsába forgatni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni olívaolajjal és ráhelyezni egymásmellé a bepanírozott cukkinit. Ezután a tetejét szintén meglocsolni egy kevés olívaolajjal.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon, szép aranybarnára sütni.
Paradicsomsaláta:
paradicsom
olívaolaj
méz
balzsamecet
csipet só
mustár
1-2 ek víz
vöröshagyma
petrezselyemzöld
paradicsom
olívaolaj
méz
balzsamecet
csipet só
mustár
1-2 ek víz
vöröshagyma
petrezselyemzöld
A balzsamecetet, a mézet, a mustárt, a vizet, az olívaolajat csipet sóval jól összekeverni.
A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra felvágni, majd a öntethez keverni.
Végül a paradicsomot cikkekre vágni, majd óvatosan beleforgatni az öntetbe. Legalább egy félórát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben többször óvatosan átkeverni)
Tálaláskor a rántott cukkini mellé a paradicsomsalátát kínálni.
A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra felvágni, majd a öntethez keverni.
Végül a paradicsomot cikkekre vágni, majd óvatosan beleforgatni az öntetbe. Legalább egy félórát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben többször óvatosan átkeverni)
Tálaláskor a rántott cukkini mellé a paradicsomsalátát kínálni.
én nem bánom ha nincs hús néhány napig,de a férjem igen:-),de a cukkinit ö is szereti,szóval ezt is felvettem a készitendő ételek "képzeletbeli "listájára
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet, még nem próbáltam így, de biztos fogom!!
VálaszTörlésKöszi! Így már tudom mi lesz a sorsa a hűtőben árválkodó cukkinimnak! :) Mi sem bánjuk, ha olykor kimarad a hús!:)
VálaszTörlésValóban jó kis könnyü vacsorátok volt!Cukkinit annyira nem favorizálom, inkább a patiszont szeretjük!
VálaszTörlésÉn díjazni tudom. A húst már mi is kerülgetjük elég sürün. Hétvégére sem tervezek semmi néminemü disznóságot, marhaságot, sztrapacskát rendelt a házigazda (már megint). Két hézvégén ugyanis cukkinidömping volt.
VálaszTörlés------------------
Képzeld Gizus, már megint nem tudtam nálad kommentelni, de még szerencse, hogy betettem az egérbe, amit beírtam, ázmentem firefox-ba és már itt is vagyok.
Nem tudom, hogy az explorer miért nen engem nálad semmit ?!
A sajtos rántott húst nagyon szeretem, ez az ötlet nagyon megtetszett! A sütő verzióval nem kell az olajjal bajlódnom és minden egyszerre készen van! Mennyi előny :) Finom a paradicsomhoz használt öntet!
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésVanocska!
VálaszTörlésNálunk éppen így van, csak hús legyen.:)) Szerencsére én magamnak nem sajnálom rá az időt és megcsinálom, na persze aztán ketten esszük meg.:))
Mária!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, mert a sajttól nagyon finom lesz. A sütőben pedig egyszerű megsütni, nincs vele macera.:)
Marika!
VálaszTörlésÖrülök hogy sikerült ötletet adni a cukkini felhasználásához. Én is elvagyok napokig hús nélkül.:)
Éva!
VálaszTörlésA patiszont is nagyon szeretem, de a cukkinit többféleképpen eltudom készíteni, így mindig azt vetek. Patiszont meg kapok cserébe. Azt is megtudod így sütni a sütőbe.:)
Viki!
VálaszTörlésNyáron én is elég sokszor kihagyom a húst és külön főzök magamnak, mert apa csak azzal lakik jól amibe hús is van. Húúúúú, megyek hozzád sztrapacskát enni, isteni finom lehet.
Nem tudom miért nem enged az explorer írni. Én a receptek beírásakor mindkettőt használom, mert mindegyik mást enged. Én is járok úgy több helyen, hogy nem tudok írni, de erre még nem is gondoltam, hogy átváltsak, hátha úgy sikerül. Köszi az ötletet, legközelebb kipróbálom.:)
Vicuska!
VálaszTörlésNyugodtan próbáld ki!! Én a rántotohúst, fasírtot és a panírozott zöldségeket mindig sütőben sütöm. A saláta öntet nagyon finom, csakis ajánlani tudom.:)
Bianka!
VálaszTörlésValóban nagyon finom, nagyon szeretem!!:)