Kedvezett az időjárás a hosszú Pünkösdi hétvégének. Szikrázóan süt a nap, és a melegre sem lehet panaszunk. Mi is esne jól ebben a csodálatos időben, ha nem egy finom fagylalt. Talán csak egy még a fagyinál is finomabb, tejszínhabos-epres-fagylaltkehely. Bevallom nem saját készítésű fagyiból készült, igaz már azzal is próbálkoztam, de én sokkal jobban kedvelem a krémesebb jégkrémet, így ehhez a kehelyhez is Carte D'or jégkrémet adtam. A habos része pedig mascarpone, tejszínhab, eper és habcsók keverékével készült. Így aztán nem csak hűsítő, de habos és gyümölcsös is volt a mai desszert. Én eperrel készítettem, de ízlés szerint bármilyen idénygyümölcs felhasználható, akár cseresznye, de aki savanykásabban szereti, meggyel is elkészítheti.
2 dl Hulala(v. tejszínhab)
10 dk mascarpone
2 cs vaníliás cukor
porcukor
eper
habcsók
pár gombóc fagylalt
csokoládéreszelék(v. olvasztott csokoládé)
A Hulalát kemény habbá verni. (ha tejszínből készül akkor habfixálót is kell beletenni, hogy a hab ne essen össze)
A mascarponét simára kikeverni a vaníliás cukorral, és az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral.
Ezután óvatosan összekeverni a felvert Hulalával.(v. tejszínhabbal)
Az epret jól megmosni, lecsepegtetni, majd apróbb darabokra felvágni, és ezt is a habos krémhez adni.
Párdarab habcsókot szintén beletördelni, majd óvatosan összeforgatni.
Egy fagylaltos kehelybe 2-3 gombóc ízlés szerinti fagylaltot kanalazni, majd a tetejére halmozni a gyümölcsös-habos krémet.
Ízlés szerint csokoládéreszelékkel megszórni, vagy olvasztott csokoládét csorgatni rá.
Rögtön lehet fogyasztani. Nagyon finom a hideg fagylalt a gyümölcsös-habos krémmel és a ropogós habcsókkal.
A mascarponét simára kikeverni a vaníliás cukorral, és az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral.
Ezután óvatosan összekeverni a felvert Hulalával.(v. tejszínhabbal)
Az epret jól megmosni, lecsepegtetni, majd apróbb darabokra felvágni, és ezt is a habos krémhez adni.
Párdarab habcsókot szintén beletördelni, majd óvatosan összeforgatni.
Egy fagylaltos kehelybe 2-3 gombóc ízlés szerinti fagylaltot kanalazni, majd a tetejére halmozni a gyümölcsös-habos krémet.
Ízlés szerint csokoládéreszelékkel megszórni, vagy olvasztott csokoládét csorgatni rá.
Rögtön lehet fogyasztani. Nagyon finom a hideg fagylalt a gyümölcsös-habos krémmel és a ropogós habcsókkal.
Köszönöm szépen kérek egy adagot, így ilyen formában ahogy felsoroltad hogy milyen finomságok vannak benne! De ne hagyjál ki belőlle semmit:-)) Nagyon guszta!
VálaszTörlésPavlovi reflex beindulva! :) Nyammiiii!!! Jöhetek egy adagért? :)
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKicsit megkésve, de rögtön küldöm is a megrendelt adagot. Na és természetesen nem hagyok ki belőle semmit.:)
Marika!
VálaszTörlésTermészetesen jöhetsz, jut neked is belőle.:)