Maradék krémsajt felhasználására igen alkalmas ez a recept. Mivel a napokban készített krémsajtot, már mindenképpen felkellet használnom, viszont éppen időhiányban szenvedek, így csakis egy gyorsan elkészíthető finomság jöhetett számításba. Medvehagymával, egy kis sóval-borssal és a fagyasztott leveles tésztával rövid idő alatt, elkészültek ezek a rudak. Sőt, amilyen gyorsan elkészültek, olyan gyorsan el is fogytak. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, addig ameddig még hozzálehet jutni a medvehagymához.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
krémsajt
medvehagyma
só
őrölt fehér bors
A leveles tésztát kb. 1 mm-esre kinyújtani. A krémsajtot ízlés szerint ízesíteni a sóval és az őrölt fehér borssal. A medvehagymát apróra felvágni.
A leveles tészta egyik felét megkenni az ízesített krémsajttal, majd megszórni az apróra vágott medvehagymával.
A másik felét ráhajtani, majd tenyérrel óvatosan egy kicsit lenyomkodni. Ezután derelyevágóval felcsíkozni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a megcsavart rudakat egymásmellé helyezni.
Előmelegített sütőbe, erős hőmérsékleten pár perc alatt szép pirosra sütni.
A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd jóízűen elfogyasztani.
A leveles tészta egyik felét megkenni az ízesített krémsajttal, majd megszórni az apróra vágott medvehagymával.
A másik felét ráhajtani, majd tenyérrel óvatosan egy kicsit lenyomkodni. Ezután derelyevágóval felcsíkozni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a megcsavart rudakat egymásmellé helyezni.
Előmelegített sütőbe, erős hőmérsékleten pár perc alatt szép pirosra sütni.
A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd jóízűen elfogyasztani.
Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe?! Nagyon jó!! köszi!! :) - E.
VálaszTörlésNagyon ötletes, és guszta is ;) Suttyomban csentem egyet :)
VálaszTörlésJajj most már én is akarok valami medvehagymásat csinálni :) Idén még csak a fűszervajig jutottam, mert nem voltunk Herenden, ahol úgy nő az erdőben, mint a gaz^^ Itt Pesten meg még nem láttam, bár a héten alig jártam bolt közelében^^ Na majd becserkészem a vásárcsarnokban :)
VálaszTörlésTetszik ez a recept!
VálaszTörlésCsábító egy ropogtatnivaló!
VálaszTörlésAkkor hiába s kérnék Gizus?:-)Nagyon tetszik!
VálaszTörlésNagyon ötletes:-))
VálaszTörlésMár nincs medvehagymám, majd jövőre:-)
most készül a medvehagymakrémlevesed,lehet ez is elkészül holnap!
VálaszTörlésEmőke!
VálaszTörlésKöszönöm, és örülök hogy tudtam ötletet adni. Gyorsan elkészül és isteni finom.:)
Zsiri!
VálaszTörlésKöszi, és nem kell suttyomba csenni, adnék én szívesen. Érdemes kipróbálnod, mert nincs vele macera és a siker pedig tuti. Gáborod biztosan szeretné.:)
Bianka!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Araniel!
VálaszTörlésRajta, még nem vagy elkésve mert lehet kapni a zöldségesnél. Húúú, ha én egy ilyen lelőhelyre ráakadnék, hát......:))
Ottis!
VálaszTörlésKöszönöm!!!
Anazar!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Ditta!
VálaszTörlésNeked szívesen sütök még egy adagot!!:)
Gesztenye!
VálaszTörlésKöszi, igazad van, remélhetőleg jövőre is kitör rajtunk a medvehagymaláz.:))
Vanocska!
VálaszTörlésJó étvágyat kívánok hozzá, és kíváncsian várom, hogy neked ízlett-e. Érdemes ezt a rudacskát is megsütni, biztosan nem fogsz csalódni benne.:)
Izlett a leves nekünk!
VálaszTörlésVanocska!
VálaszTörlésKöszi hogy megírtad, és örülök neki!!!:)