A sült fokhagymaleves mellé készítettem ezt a levesbetétet és mondhatom telitalálat volt. Eddig a kifliszeleteket sajttal megszórva pirítottam meg és úgy kínáltam a levesekhez, de ez a gombás-sajtos változat nagyon-nagyon finom. A fokhagyma sütésénél visszamaradt olívaolajjal locsoltam meg a kifliszeleteket, majd egy párperces elősütés után került a tetejére az előzőleg megpárolt gomba és a sajt. A ropogósra sült kifli a gombával és a sajttal remekül illettek egymáshoz, na meg persze a leveshez is. Szerintem bármilyen krémleves kitűnő kísérője lehet. Mindenkinek csakis ajánlani tudom az elkészítését, biztosan nem fog csalódni benne.
kifli (lehetőleg nagy)
gomba
sajt
olívaolaj (fokhagymás ízesítéssel)
só
őrölt bors
Először a gombát ízlés szerint vékonyan felszeletelni, majd egy kevés fokhagymás ízesítésű olívaolajon elkezdeni párolni. Közben ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal. Többszöri kevergetés mellett zsírjára sütni, majd félretenni.
A kiflit vékonyan felszeletelni. (legjobb hozzá a nagy kifli, mert arra több gombát és sajtot lehet pakolni)
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymásmellé helyezni a kifliszeleteket. Mindegyiknek a tetejére egy pici fokhagymás olívaolajat csepegtetni.
Előmelegített sütőbe közepes lángon elkezdeni pirítani. Ha már kezd a kifli széle világos szint kapni, kivenni a sütőből.
Tetejére ráhalmozni a megpárolt gombát, majd megszórni reszelt sajttal.
Visszatenni a sütőbe és addig sütni még a sajt szépen ráolvad a gomba tetejére.
Tálaláskor a krémlevesek mellé kínálni levesbetétként. A kifli jó ropogós lesz, a gombával és a sajttal pedig nagyon finom.
A kiflit vékonyan felszeletelni. (legjobb hozzá a nagy kifli, mert arra több gombát és sajtot lehet pakolni)
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymásmellé helyezni a kifliszeleteket. Mindegyiknek a tetejére egy pici fokhagymás olívaolajat csepegtetni.
Előmelegített sütőbe közepes lángon elkezdeni pirítani. Ha már kezd a kifli széle világos szint kapni, kivenni a sütőből.
Tetejére ráhalmozni a megpárolt gombát, majd megszórni reszelt sajttal.
Visszatenni a sütőbe és addig sütni még a sajt szépen ráolvad a gomba tetejére.
Tálaláskor a krémlevesek mellé kínálni levesbetétként. A kifli jó ropogós lesz, a gombával és a sajttal pedig nagyon finom.
Nekem jöhet a levessel együtt:)
VálaszTörlésIsteni, nagyon ennék belőle
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Szerintem én leves nélkül is meg tudnám enni, de úgy biztosan még finomabb! :)
VálaszTörlésÍgy, ahogy van, jöhetne :-)
VálaszTörlésSzuper a fotód!!!
Családi tűzhely!
VálaszTörlésMár küldöm is!!!:)
Bianka!
VálaszTörlésNagyon szívesen küldök!!! Isteni finom!!!:)
Jutka!
VálaszTörlésCsakis ajánlani tudom, nagyon finom.:)
nemeth-ek!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Valóban nagyon finom leves nélkül is. Pár darabot én is úgy ettem meg.:)
Chef Viki!
VálaszTörlésKöszönöm!! Már küldöm is, talán még belefér a vacsoraidőbe.:)