Vége van a húsvéti ünnepeknek, és ilyenkor már a főtt sonkára, tojásra rá se tudunk nézni. Igaz azért a maradékot valahogy hasznosítani kell, ennek jegyében készült a mai ebéd. Idén sikerült valami nagyon-nagyon finom főtt-füstölt tarját vennem, mely mint ízre, mint állagra igen kedvemre való volt. Viszont így is maradt egy darabka, hát agyalni kezdtem, mi is legyen belőle. Aztán kiötlöttem ezt a tésztát, és ezzel bevégeztetett a húsvéti maradék tarja, na meg az ebéd is megoldódott. A kissé megpirított tarja, a kukoricával és a tejszínes fűszeres raguval, remekül kiegészítették egymást. Színes durum tésztát választottam hozzá, így nemcsak finom, de szerintem igen mutatós is lett. Tálalás előtt a tetejére mozzarellát csipkedtem, mely kissé ráolvadt a meleg tésztára. Nálunk nagy sikere volt, így mindenkit csakis biztatni tudok a maradék sonka eme hasznosítására. A fűszerezést pedig mindenki a saját ízlésének megfelelően állíthatja össze.
főtt füstölt tarja (v. sonka)
vöröshagyma
kukorica
tejszín
só
őrölt bors
curry
színes tészta(durum)
olívaolaj
mozzarella
A kukoricát, ha fagyasztott akkor enyhén sós, forró vízbe 2-3 perc alatt roppanósra főzni, majd leszűrni és félretenni.
Amennyiben konzerv kukorica kerül bele, akkor szűrőbe önteni és jól lecsepegtetni a levét.
A tésztát enyhén sós vízbe ízlés szerint, puhára főzni, majd leszűrni és a közben elkészített raguhoz keverni.
A vöröshagymát nagyon apróra felvágni, a tarját (v. sonkát) ízlés szerinti méretűre felkockázni.
Egy serpenyőbe olívaolajat hevíteni, majd hozzáadni az apróra felaprított hagymát és elkezdeni párolni. Ha már üveges, hozzáadni a tarját, és párpercig együtt pirítani. Ezután sózni, borsozni, megszórni a curryvel, majd hozzáadni az előzőleg megfőzött kukoricát és felönteni a tejszínnel. Kevergetve addig főzni, hogy kicsit besűrűsödjön. Közben megkóstolni, és ha szükséges még utána ízesíteni.
Végül az elkészült raguhoz keverni a kifőzött, lecsepegtetett tésztát és jól összeforgatni.
Forrón tálalni, és a tetejére mozzarellát csipkedni, így az szépen ráolvad a meleg tésztára.
Amennyiben konzerv kukorica kerül bele, akkor szűrőbe önteni és jól lecsepegtetni a levét.
A tésztát enyhén sós vízbe ízlés szerint, puhára főzni, majd leszűrni és a közben elkészített raguhoz keverni.
A vöröshagymát nagyon apróra felvágni, a tarját (v. sonkát) ízlés szerinti méretűre felkockázni.
Egy serpenyőbe olívaolajat hevíteni, majd hozzáadni az apróra felaprított hagymát és elkezdeni párolni. Ha már üveges, hozzáadni a tarját, és párpercig együtt pirítani. Ezután sózni, borsozni, megszórni a curryvel, majd hozzáadni az előzőleg megfőzött kukoricát és felönteni a tejszínnel. Kevergetve addig főzni, hogy kicsit besűrűsödjön. Közben megkóstolni, és ha szükséges még utána ízesíteni.
Végül az elkészült raguhoz keverni a kifőzött, lecsepegtetett tésztát és jól összeforgatni.
Forrón tálalni, és a tetejére mozzarellát csipkedni, így az szépen ráolvad a meleg tésztára.
Ide vele,de gyorsan...:oPPPPPPP
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, és jól hangzik,csak az a bökkenő hogy a kukoricát csak én eszem meg.
VálaszTörlésGizus!
VálaszTörlésMicsoda ötlet,nagyon ügyesen hasznosítottad a sonkát(tarját),nekünk is így kellett volna!:-)Csodásan néz ki!
Hú, ez nagyon a kedvemre való étel! Igazán finom lehetett, a fűszerezése is tetszik.
VálaszTörlésEzt a tésztát én is szivesen használom, tényleg nagyon feldobja az ételt. :)
Nyam- nyammm!
VálaszTörlésEzt ki kell hogy próbáljam...nagyon guszta =)
puszi neked!
Gyönyörű micsoda színek
VálaszTörlésEz egy finom tavaszi étek!:-)
VálaszTörlésNiki!
VálaszTörlésA gyorsaságról már lekéstem, de azonnal küldöm!!!:))
Éva!
VálaszTörlésSzerintem kukorica helyett borsóval is megtudod csinálni. Én is gondolkodtam rajta, de végül nem azt választottam. Na persze, csakis ha azt szereti a család.:)
Ditta!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Maradék sonka hasznosítás nélkül is elkészíthető, és akár borsóval is. Én hamarosan újra készítem, mert nagyon ízlett.:)
Szemirámisz!
VálaszTörlésBátran merem ajánlani!!! Először gondolkodtam, hogy a curryvel milyen is lesz, de végül nem bántam meg, mert nagyon finom volt.:)
Szia Réka!
VálaszTörlésRégen találkoztunk már, hiába itt a jó idő és keveset jutok gépközelbe. Nagyon finom, biztosan neked is ízlik majd.:)
Puszi
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Nekem is nagyon tetszett ilyen tarka-barkán.:))
Nelli!
VálaszTörlésMár alig várom, hogy friss borsóval tudjam megcsinálni.:)
Nagyon finom lett! Köszönöm szépen!
VálaszTörlésÉn köszönöm, hogy elkészítetted a receptem alapján!!! Örülök, hogy Neked is ízlett.
TörlésTovábbi jó nézelődést, és receptválogatást kívánok.