Most lett teljesen világos számomra, hogy palacsinta, és palacsinta között mekkora különbség lehet. Eddig is egyik kedvencünk volt, akár krémes, akár lekváros töltelékkel készítettem. A tésztáját eddig tej, és szénsavas ásványvízzel kevertem ki. Most viszont tejszínnel, és csak minimális ásványvíz hozzáadásával készült. Mondhatom egy selymes tésztát kaptam, és az íze is nagyon finom volt. Erre pedig a koronát a mascarponéval simára kevert mogyorókrém tette fel. Nem is ragozom tovább, ezt szerintem minden palacsintaimádónak ki kell próbálni!!!!!
8-9 db palacsintához:
2 dl tejszín
3 db tojás
1-2 ek porcukor
3-4 ek liszt
1 ek olaj + a sütéshez
2 ek szénsavas ásványvíz
1 tk vanília aroma
csipet só
1 mk sütőpor
A tojásokat egy tálba tenni, majd kézi habverővel simára keverni. Ezután hozzákeverni a tejszínt, az ásványvizet, a vanília aromát, és egy csipet sót. Végül beleszitálni a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverni. Keverés közben, még belekeverni egy ek olajat is.
Ezután enyhén beolajozott serpenyőbe kisütni a palacsintákat.
Ezután enyhén beolajozott serpenyőbe kisütni a palacsintákat.
Mogyorókrém:
15 dkg mascarpone
4-5 ek mogyorókrém
15 dkg mascarpone
4-5 ek mogyorókrém
A mascarponét simára keverni a mogyorókrémmel, és a kisült palacsintákba tölteni.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórni.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórni.
Jaj de kivánatosak, édes istenem!
VálaszTörlésS az a finom töltelék! Yamy! Yamy!
A tejszíntől igazán finom lehetett!
VálaszTörlésA töltelék is nagyon extra!:-)
Jó étvágyat hozzá, ha még van!:-)
Eddig én is a tej+ásványvíz kombinációt használtam, de ki fogom próbálni ezt a tejszínes változatot is.
VálaszTörlésNagyon finom lehetett a mogyorórkrémes töltelékkel. :)
Isteni finom, de mostanában a képeid.... Mit csinálsz irigy :)
VálaszTörlésÉn is csak tejjel,ásványvízzel csinálom a palacsintát.Nem ragad így le??:)
VálaszTörlésnagyon mutatós,megkóstolnám:)
Juci!
VálaszTörlésKöszi, és neked is csak ajánlani tudom, a töltelékkel együtt, mert isteni finom!!:)
Nelli!
VálaszTörlésKöszönöm!! Sajnos már nincs belőle, pillanatok alatt elfogyott.:)
Szemirámisz!
VálaszTörlésSokkal finomabb a tésztája, persze mitől is ne lenne az, amikor a tejszín magában is finom. A mogyorókrémnek meg nagyon jót tett a mascarpone, szépen lehetett kenni és nem volt olyan tömény. Biztosan neked is ízlik majd, nyugodtan süssed meg.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nem csinálok semmi különöset a képekkel, csak úgy fényképezek mint eddig. Igaz megpróbálom kicsit feldobni,és odapakolni ezt-azt.:)
Andi!
VálaszTörlésNem ragad le!!!! Először én is tartottam tőle, de nem ragadt le egy sem. Egy spalettával nyúltam alá és úgy fordítottam át. Ja és mindegyik előtt kicsit beolajoztam a palacsintasütőt.:)
Érdemes megsütni, mert nagyon finom!!!