2011. március 18., péntek

Bulgur zöldségekkel.



Ez a recept a véletlennek köszönhető, de most az egyszer igazán örülök, hogy ilyen figyelmetlen voltam. Úgy kezdődött, hogy már régen szerettem volna kipróbálni a kuszkuszt, de valahogy eddig még nem sikerült közelebbről megismerkednünk egymással. Éppen bevásárolni voltam, majd a polcon ahol a különböző rizsek sorakoznak, megláttam a bulgurt. Nagyon megörültem és gyorsan a kosaramba tettem. Aztán itthon jöttem rá, hogy nem is ezt akartam venni, csak éppen az u-betűk miatt kevertem össze a címkéket. Na gondoltam, hát kárba biztosan nem fog menni, majd kitalálom mit is készítsek belőle. Meg is született a recept, és nemcsak a fejembe, de a valóságban is, és ez volt az ebédhez a köret. Igaz olyan finom, csak így magában is, hogy mindenkinek, de főleg a vegetáriánusoknak a figyelmébe ajánlanám.





1 csésze bulgur(nagyobb szemű)
2 db sárgarépa
1 db paszternák(v.zöldség)
10 dk zöldborsó
őrölt bors

olívaolaj
víz

A zöldségeket megtisztítani, majd ízlés szerinti méretben zsülienre vágni.

Egy edénybe vizet önteni, felforralni, majd enyhén sózni. Beleönteni a bulgurt, és hozzáadni a zsülienre vágott zöldségeket és a zöldborsót. (én fagyasztott borsót használtam)
Kb. 10 perc alatt puhára főzni, majd tésztaszűrőbe önteni és jól lecsepegtetni.

Egy edénybe pici olajat önteni, kicsit felmelegíteni, majd ráönteni a lecsepegtetett zöldséges bulgurt. Ízlés szerint sózni, pici borsot őrölni rá, majd óvatosan összekeverni.

Tálalhatjuk húsok mellé köretként, de így magában is fogyasztható. Nagyon finom az összefőzött zöldségekkel.

16 megjegyzés:

  1. Örömmel láttam a Sokol rádiódat, ezt 1966-ban én hoztam be a Konsumex Külkereskedelmi Vállalatnál, mint üzletkötő. Volt még a Saratov hűtőszekrény, a Rakéta porszívó, s a Niva és a Harkov villanyborotva.
    Működik még a rádiód? Később a KERMI betiltotta, mert töltés közben veszélyes volt hallgatni. No, de ki hallgatta töltés közben?

    VálaszTörlés
  2. Mi nagyon szeretjük a bulgurt és a cous-coust is! Amióta ezt a kettőt felfedeztük a rizs már kevésbé csúszik. Az utcsó képed nagyon tetszik! Eszméletlenül kreatív vagy! :)

    VálaszTörlés
  3. Jé, nekünk is pont ilyen rádiónk volt réges-régen! :))
    Ó, most olvasom, hogy Hobbychef volt a beszállító? Milyen kicsi a világ! :))

    Kuszkuszt még én sem ettem, a bulgur viszont nálunk is a kedvenc köretek sorába lépett. Nagy előnye az is,hogy gyorsan elkészül. Finom lehet így a zöldségekkel összefőzve is.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó néz ki.
    Már vettem bulgurt, de még nem próbáltam ki, itt az ideje?
    :-))

    VálaszTörlés
  5. Finom lehetett!Én sem ettem még sem kuszkuszt, sem bulgurt.

    VálaszTörlés
  6. Nézz be hozzám kérlek!

    http://infoim.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta, bár még nem ettem sem kuszkuszt, sem bulgurt, de ha a rizshez hasonlít azt viszont szeretem!

    VálaszTörlés
  8. Hobbychef!
    ÓÓÓÓ, akkor személyesen neked köszönhetjük a SOKOL rádiót!!!!Milyen kicsi is a világ.:) Igen, még üzemel!!! Igaz csak néha kapcsoljuk be, inkább csak díszként áll a Singer varrógépen. Remélem azért szép emlékek jutottak most eszedbe arról az időszakról. Nekünk is Rakéta porszívónk volt, igaz azt kint vettem Kijevben, de nagyon szerettem.

    VálaszTörlés
  9. Colors in...!
    Köszönöm!! Nekem is nagyon ízlik, és biztosan ezután is sokszor, és sokféleképpen elfogom készíteni.:)

    VálaszTörlés
  10. Szemirámisz!
    Szerintem nincs is olyan család ahol ne lett volna SOKOL rádió. És látod még azt is megtudtuk, hogy kinek is köszönhetjük.

    Feltétlen próbáld ki a bulgurt összefőzni a zöldségekkel, nagyon finom!! Gyorsan elkészül, így nagy kedvencem lesz az biztos.:)

    VálaszTörlés
  11. Gesztenye!
    Köszi, és igen itt az ideje hogy kipróbáld, főleg ha már meg is vetted.:)

    VálaszTörlés
  12. Nelli!
    Neked is csak ajánlani tudom. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz.:)

    VálaszTörlés
  13. InfoKata!
    Köszönöm a meghívást, megyek és benézek hozzád!!:)

    VálaszTörlés
  14. Éva!
    Köszönöm!! Igen hasonlít a rizshez, nyugodtan próbáld ki.:)

    VálaszTörlés
  15. Bianka!
    Bizony nagyon finom volt!!:)

    VálaszTörlés