Egyik kedvenc halételünk a harcsapaprikás. Készítettem már kapros-túrós csuszás rétessel, valamint gombás-tejszínes változatban, és mint most a hagyományos harcsapaprikásként. Így most ezt a receptet nem is írnám le, mert a linkekre kattintva, mindenki kedvére nézelődhet a receptek között. Viszont most megint egy számomra különleges körettel tálaltam. A napokban láttam a TV-Paprika egyik adásában, Anna Olson készítette el ezt a háromféle sajtos sült tésztát. Rögtön megtetszett a recept, és tudtam hamarosan nálam is sorra kerül. Igaz ő sült csirkemell mellé kínálta köretként, de én úgy voltam vele, hogy a harcsapaprikást sem fogja elrontani. Bizony nem rontotta el, sőt nagyon-nagyon finom volt ez a két ízhatás együtt. Persze azért legközelebb ha csirkemellet sütök, szintén ezzel a körettel fogom tálalni, mivel hajt a kíváncsiság milyen is lehet az a változat. A tészta így sajtosan kicsit átsütve, még főételként is megállja a helyét. Mindenkinek bátran merem ajánlani az elkészítését, akár köretként, akár főételként.
25 dk penne tészta
10 dk natúr krémsajt (nálam tömlős Macisajt)
10 dk füstölt sajt
10 dk gouda sajt
5 dk liszt
5 dk vaj
3,5 dl tej
só
őrölt feketebors
szerecsendió
10 dk natúr krémsajt (nálam tömlős Macisajt)
10 dk füstölt sajt
10 dk gouda sajt
5 dk liszt
5 dk vaj
3,5 dl tej
só
őrölt feketebors
szerecsendió
A tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, majd leszűrni, hideg vízzel leöblíteni, majd alaposan lecsepegtetni. Közben ellehet készíteni a sajtmártást.
A sajtokat nagylyukú reszelőn lereszelni.
Egy serpenyőbe beletenni a vajat, majd ha már kellően felmelegedett hozzáadni a lisztet. Alaposan összekeverni és párpillanatig pirítani. Ezután állandó keverés mellett apránként hozzáadni a tejet és simára keverni.(én kézi habverővel kevertem) Beletenni a krémsajtot és a kétféle reszelt sajtot, majd ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni szerecsendióval. Párperc alatt, kevergetve jól kiforralni. Végül hozzáadni a lecsepegtetett tésztát, alaposan összekeverni, majd egy vajjal kikent jénaiba önteni. Tetejét zsemlemorzsával megszórni, majd előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni.
Tálaláskor a harcsapaprikás mellé köretként kínálni. Nagyon finom kiadós tészta, így akár főételként is feltálalható.
A sajtokat nagylyukú reszelőn lereszelni.
Egy serpenyőbe beletenni a vajat, majd ha már kellően felmelegedett hozzáadni a lisztet. Alaposan összekeverni és párpillanatig pirítani. Ezután állandó keverés mellett apránként hozzáadni a tejet és simára keverni.(én kézi habverővel kevertem) Beletenni a krémsajtot és a kétféle reszelt sajtot, majd ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni szerecsendióval. Párperc alatt, kevergetve jól kiforralni. Végül hozzáadni a lecsepegtetett tésztát, alaposan összekeverni, majd egy vajjal kikent jénaiba önteni. Tetejét zsemlemorzsával megszórni, majd előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni.
Tálaláskor a harcsapaprikás mellé köretként kínálni. Nagyon finom kiadós tészta, így akár főételként is feltálalható.
Ez így ahogy van fantasztikus
VálaszTörlésAhhh...hogy ez milyen finom lehet. El tudnám képzelni holnap úgy ebéd tájékán az asztalomon :D
VálaszTörlésGizus ! Nálad mindíg elájulok. Eszméletlen finom dolgokat tudsz kreálni. Olyan ügyi vagy. Csodállak és felnézek Rád !
VálaszTörlésHát ez megint egy bitang jó kombináció!!!
VálaszTörlésMa ebédre halat sütöttem, de nekem most ez kell!!
VálaszTörlésNagyon kivánatos!!!
Bianka!
VálaszTörlésEz így igaz, fantasztikus volt!!:)
Araniel!
VálaszTörlésIsteni finom!!! Sajnos az ebédedet lekéstem, de küldöm vacsorára.:)
Viki!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Én nálad ájuldozom a sok-sok finomság és főleg péksütemény láttán, na azokhoz kell az igazi tudás!!!!Hol vagyok én hozzád képest, ott a béka......:))
Chef Viki!
VálaszTörlésKÖSZÖNÖM!!! Bátran merem ajánlani.
Juci!
VálaszTörlésMár küldöm is, ha neked ez kell!!:)) Viszont én kérhetek a te halacskádból???
Gizus,nagyon guszta,látom nagyon ízlik a harcsa:-)
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésKöszi!!! Igen nagyon szeretjük és ezzel a tésztával is isteni volt.:)