A napokban sütött céklás brownie tésztájához a kelleténél több céklát főztem. Ahhoz viszont kevés lett volna a maradék, hogy esetleg salátát készítsek belőle. Ekkor jött az ötlet, hogy alma hozzáadásával tócsnit sütök belőle. Lehet kicsit furcsának tűnik az ötlet, de állítom hogy nagyon finom lett a végeredmény. Tócsnit meg szerintem nemcsak krumpliból és egyéb zöldségekből lehet sütni. Kukoricaliszttel kevertem össze, így lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.Tehát elkészült az édeskés enyhén fűszeres tócsni, melyet fahajas-vaníliás ízesítésű tejföllel tálaltam. Bátran merem ajánlani mindenkinek, ha ebéd utáni desszertként valami különlegességet szeretne feltálalni a család számára.
Hozzávalók:
10 dkg főtt cékla
15 dkg alma
2-3 ek kukoricaliszt
1 db tojás(nagy)
só
őrölt fehér bors
őrölt fahéj
olívaolaj
A céklát puhára főzni, majd kihűteni. Ha teljesen kihűlt megpucolni, majd nagy lyukú reszelőn lereszelni.
Az almát szintén meghámozni, majd lereszelni.
Egy tálba tenni a lereszelt almát és céklát, majd jól összekeverni.
Ízesíteni egy csipet sóval, őrölt fehér borssal és őrölt fahéjjal.
Végül hozzáadni a kukoricalisztet és egy egész tojást, majd így is jól összekeverni.
Egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni és felmelegíteni, majd evőkanállal kis halmokat rakni bele a masszából. Kicsit a kanállal ellapogatni, majd lassan mindét felét szép pirosra sütni. (sütés közben, óvatosan egy spatulával alányúlva átfordítani)
A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral (vagy édesítőszerrel), vaníliás cukorral és fahéjjal simára keverni.
Tálaláskor a tócsni tetejére csorgatni a fahajas-édes-tejfölt.
Az almát szintén meghámozni, majd lereszelni.
Egy tálba tenni a lereszelt almát és céklát, majd jól összekeverni.
Ízesíteni egy csipet sóval, őrölt fehér borssal és őrölt fahéjjal.
Végül hozzáadni a kukoricalisztet és egy egész tojást, majd így is jól összekeverni.
Egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni és felmelegíteni, majd evőkanállal kis halmokat rakni bele a masszából. Kicsit a kanállal ellapogatni, majd lassan mindét felét szép pirosra sütni. (sütés közben, óvatosan egy spatulával alányúlva átfordítani)
A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral (vagy édesítőszerrel), vaníliás cukorral és fahéjjal simára keverni.
Tálaláskor a tócsni tetejére csorgatni a fahajas-édes-tejfölt.
Hű de izgalmas, kíváncsi lennék az ízére
VálaszTörlésguszta
Érdekes kombináció Gizus,szívesen megkóstolnám,végül is mindegyiket szeretem:-)
VálaszTörlésNagyon érdekes,izgalmas,én is szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésAnnyira jókat tudsz kitalálni!:-)Érdekes ízvilág lehet!
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésAz a cékla ízét nem is érezni, inkább csak az álmáét. Nagyon finom a fahaja tejföllel.:)
Ditta!
VálaszTörlésHa mindegyiket szereted, akkor nyugodtan próbáld ki, nem olyan veszélyes mint amilyennek gondolná az ember.:)Sőt még a férjemnek is nagyon ízlett, pedig ő bizony ilyen ételeknél elég válogatós!!!
Belly!
VálaszTörlésSzívesen küldök kóstolót, de tutira ízlene neked is.:)
Nelli!
VálaszTörlésBátran merem ajánlani, nekünk nagyon ízlett!!:)