A napokban a GasztroTipp oldalon nézelődve találtam rá Ildinyó palacsinta receptjére. Rögtön megtetszett és amint láttam, nem csak nekem, mert már mások is megsütötték. Nem is halogattam tovább, nálam is elkészült egy kisebb adag palacsinta. Egyszemélyes adag, és bőven jóllehet lakni vele. Persze aki egy egész családnak süti az mindenképpen emeljen a hozzávalók mennyiségén.(Ildinyónál nagy adaghoz való recept található) Kicsit sűrűbb a tésztája, így a merőkanállal alakítottam ki a méretét, és a vastagságát is. Így is gyorsan átsültek a palacsinták. Málnadzsemet főztem hozzá, mellyel nagyon finom volt. Persze lekvárral is tálalható, sőt még a mogyorókrémet is eltudom képzelni mellé.
10 dkg liszt
1 dkg mák (egész)
1 dkg cukor
1/2 sütőpor
csipet só
1 db tojás
1/2 citrom leve
citromhéj
1 ek olaj
16 dkg tejföl és tej keveréke
Egy tálba összekeverni a lisztet, a mákot, a csipet sót, a sütőport, a cukrot és a reszelt citromhéjat.
Egy másik tálba beleütni a tojást, majd hozzáadni az olajat és a tejfölös-tej keverékét. (tej és a tejföl fele-fele arányba legyen keverve) Ezután jól kikeverni.
Végül a száraz hozzávalókhoz hozzákeverni a folyékony hozzávalókat, és szintén jól összekeverni.
A palacsintasütőt kicsit kikenni olajjal, majd kisebb palacsintákat sütni belőle.
Tálaláskor lekvárt kínálni mellé. Én málnadzsemet főztem és azzal tálaltam.
Egy másik tálba beleütni a tojást, majd hozzáadni az olajat és a tejfölös-tej keverékét. (tej és a tejföl fele-fele arányba legyen keverve) Ezután jól kikeverni.
Végül a száraz hozzávalókhoz hozzákeverni a folyékony hozzávalókat, és szintén jól összekeverni.
A palacsintasütőt kicsit kikenni olajjal, majd kisebb palacsintákat sütni belőle.
Tálaláskor lekvárt kínálni mellé. Én málnadzsemet főztem és azzal tálaltam.
Málnadzsem:
10 dkg málna (fagyasztott)
1 dl vörösbor
cukor (v. édesítőszer)
1 cs vaníliás cukor
fahéj
reszelt narancshéj
1 ek keményítő
10 dkg málna (fagyasztott)
1 dl vörösbor
cukor (v. édesítőszer)
1 cs vaníliás cukor
fahéj
reszelt narancshéj
1 ek keményítő
A málnát a borral, a cukorral, a fahéjjal és a reszelt narancshéjjal feltenni főni. Felforralni, majd a hőfokot mérsékelve kb. 5-6 percig főzni.
A keményítőt egy pici vízzel simára keverni, majd állandó keverés mellett a málnához önteni.
Kevergetve addig főzni még besűrűsödik.
Tálaláskor langyosan a palacsinták tetejére csorgatni.
A keményítőt egy pici vízzel simára keverni, majd állandó keverés mellett a málnához önteni.
Kevergetve addig főzni még besűrűsödik.
Tálaláskor langyosan a palacsinták tetejére csorgatni.
Ez felér egy terrorral. :)Nagyon finomnak tűnik. :)
VálaszTörlésImádom a palacsintát, imádom a mákot, gyönyörű a fotón az étel, tehát jöhetne is... egy akár nem egyszemélyes adag is!:-))
VálaszTörlésFincsi-fincsi!:-)) Ti aztán Ildinyóval együtt tudtok élni, az a borocska ott az öntetben!:-)))
VálaszTörlésHú de jó ez Gizi,ezt nekem is ki kell majd próbálni,és tényleg nagyon szép lett a fotó:-)
VálaszTörlésAzt hiszem,ilyet nekem is sütnöm kell!! :) nagyon tetszik,finom lehet:)
VálaszTörlésFantasztikus ízkombináció
VálaszTörlésIzgalmas összeállítás, biztos nagyon finom lehet :)
VálaszTörlésÍzvarázslat!:-)Finom lehet!
VálaszTörlésSzívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésEzt ellopom vacsorára :)
VálaszTörlésH.Mária!
VálaszTörlés:))nem terrornak szántam, és nagyon finom!!
Latsia!
VálaszTörlésSzívesen küldök, akár dupla adagot is. Érdemes megsütni, mert isteni finom.:)
Andi!
VálaszTörlésTe is tartsál velünk és süssed meg. Nem fogod megbánni, a fiúk biztosan szeretni fogják. A bortól nagyon finom lett a dzsem, imádom a süteményekhez.:)
Ditta!
VálaszTörlésKöszönöm!!Ne várj vele sokáig, csakis ajánlani tudom neked is.:)
Andi!
VálaszTörlésMajd megyek és meglesem nálad, hogy neked hogy ízlett.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Zsiri!
VálaszTörlésIzgalmas, de nagyon finom!!:)
Nelli!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Próbáld ki, biztosan neked is ízlik majd.:)
Anikó!
VálaszTörlésÉn pedig szívesen küldök egy kis kóstolót.:)
Araniel!
VálaszTörlésOké, fincsi vacsorád lesz!!!:))