2010. december 20., hétfő

Mogyoróshabcsók mascarponéval és klementinnel. (Ungár Anikó receptje után szabadon)



Ma a Vacsoracsata ismétlését néztem, és Ungár Anikó volt a háziasszony. Már annak idején is nagyon tetszett az a menüsor, melyet feltálalt a vendégeinek. Az ő desszertje adta az ötletet, hogy én is elkészítsem. Igaz kicsit változtatnom kellett, mert nem sikerült epret beszereznem, de megoldottam és klementinnel helyettesítettem. Így is nagyon finom volt. A mogyoróshabcsók, a mascarpone és a klementin remekül illetek egymáshoz. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.



Mogyoróshabcsókhoz:

3 tojásfehérje
10-15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 dkg darált mogyoró
5 dkg nagyobb darabokra tört mogyoró


A tojások fehérjét kemény habbá verni a fokozatosan hozzáadott cukorral.
Ezután óvatosan hozzákeverni a darált mogyorót, majd a darabokra törtet is.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a mogyorós-habból halmokat kanalazni rá. Tetejét kicsit lelapogatni.
Előmelegített sütőben, alacsony lángon kiszárítani, mint a habcsókot.


Krém:

25 dkg mascarpone
1 cs vaníliás cukor
porcukor

díszítéshez ízlés szerinti gyümölcs


A mascarponét simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, és a vaníliás cukorral.

A teljesen kihűtött habcsókok tetejére kanalazni a mascarponés krémet, majd kirakni a gyümölccsel. Én klementint tettem rá, és a tetejét cukrozott-pörkölt mogyoróval szórtam meg.

4 megjegyzés:

  1. Jujj, hogy ez milyen guszta *__*
    Ezt most nagyon szeretném megenni ^_^

    VálaszTörlés
  2. Araniel!
    Már küldöm is neked!!! Nagyon finom volt, lehet hamarosan újra megcsinálom.:)

    VálaszTörlés