Pulykamájat, és csirkemájat is elég sokszor készítek ebédre zsemlemorzsás panírban, sütőben sütve. Most viszont szerettem volna kipróbálni, milyen lehet sörtésztában, bő olajban sütve, ha esetleg kicsit zsírosabbra is sikerül. A vastagabb tésztának köszönhetően a máj sütés közben nem pattogott, fröcsögött a forró olajban. A sörnek köszönhetően az olajat sem szívta magába. Nagyon finom szaftos lett a tésztától a máj. Aki esetleg nem szereti a sört, annak is bátran merem ajánlani, mert sütés után az ízén nem lehet érezni. A májat közvetlen a panírozás előtt sóztam meg, így egyáltalán nem lett kemény. Köretként zelleres-almás rösztit sütöttem hozzá, és mondhatom nagyon finom lett. Másik nagy előnye, hogy szintén egy olyan étel, melyet rövid idő alatt elkészíthetünk.....
Hozzávalók:
4-5 db pulykamáj (v. csirkemáj)
2 dl sör
kb. 20 dkg liszt
2 db tojás
só (ízlés szerint)
őrölt fehérbors (ízlés szerint)
5 dl étolaja sütéshez
A májat mossuk meg, a hártyákat távolítsuk el, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgákhoz keverjük hozzá a sót, az őrölt fehérborsot, a sört, és annyi lisztet hogy kicsit sűrűbb palacsintatészta legyen.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd keverjük hozzá a masszához.
A májat enyhén sózzuk meg, ezután forgassuk bele lisztbe, majd a sörtésztába.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a sörtésztába forgatott májat, és közepes hőfokon, mindkét oldalát süssük szép pirosra.
Amikor készre sült, alaposan csepegtessük le, majd tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
A meddig a máj sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Jól illik hozzá pl. a rizs, a krumplipüré, egy finom saláta.....
Én zelleres-almás rösztivel tálaltam.
Kedves Gizi! Véletlenül elkeveredtem hozzád, és valahogy itt ragadtam nálad:)) Ma este nem akartam vacsorázni, de olyan guszta ez a máj....! Azt hiszem, most fel kell oldjam mégis ezt a vacsoranélküliséget. Megyek gyorsan a konyhába és utána hizlalom a szemem (is) nálad:)))
VálaszTörlésnagyon klassz a recept! nálad mindig olyan jókat találok :)
VálaszTörlés✿Olá, amiga!
VálaszTörlés✿ܓܓPassei para uma visitinha...amei!!!
Uma receita apetitosa...
Amiga... seu blog está muito saboroso!!!
✿ܓܓ✿Bom fim de semana!
Beijinhos.
Itabira✿ܓܓ✿
Brasil✿ܓܓ
Kedves Lili!
VálaszTörlésKöszöntelek itt nálam, és nagyon örülök, hogy tetszenek a receptek. Jó nézelődést, válogatást, mindig szívesen látlak.
Jó étvágyat kívánok a vacsorához!!!:)
starfi!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!! Örülök hogy tetszenek a receptek.:)
Olá ltabira !
VálaszTörlésObrigado pela visita.
bom fim de semana.
Beijinho.
Gizi
Nagyon-nagyon guszta
VálaszTörlésA pulykamájat nagyon szeretjük, el fogom készíteni.
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszi, és nagyon finom!!:))
Nelli!
VálaszTörlésNem fogod megbánni, finom szaftos lesz így a máj.:)
Ezt meg is rendeltem!:-))
VálaszTörlésEzt én tuti kipróbálom.Amióta megégettem a kezem májsütés közben azóta nem ettem rántott májat!
VálaszTörlésBelly! akkor neked "szerencséd" volt, hogy "csak " a kezed, nálam akkorákat lőtt egyszer a máj, hogy fedezékbe kellett vonulni a családnak és a plafonon hatalmas olajfoltok éktelenkedtek utána. Akkor valahogy egy időre elment a kedvem a rántottmájtól:)
VálaszTörlésAndi!
VálaszTörlésÉn pedig már küldöm is, még ha kicsit késtem is vele.:)
Belly!
VálaszTörlésÉn is jártam már úgy, azért sütöttem utána a sütőben. Így viszont már nem nedves és a bunda is elég vastag rajta. Nekem nem volt vele gondom.:)
Lili!
VálaszTörlésIlyen eset után nem csodálkozom rajta, hogy elment tőle a kedved. Zsemlemorzsás panírba sütésnél, mindig a sütőben sütöm, úgy is nagyon finom. Receptet megtalálod a "csirkemáj"-nál.Olajban sütéshez pedig sok szerencsét kívánok.:)