Nagyon megtetszett ez a recept amikor Vágó Piros elkészítette a vendégeinek a Vacsoracsatában. Igaz én kis változtatásokkal készítettem el, először is nekem csak szeletelt lazac volt itthon, így a vajhalat azzal váltottam fel. A másik amiben kicsit változtattam, hogy én előpároltam a zöldségeket egy pici fehérborban, mert szerintem annyi idő kevés lett volna neki még a hal elkészül. Harmadik változtatásom pedig a muffinhoz a kukoricát szintén előpároltam, és kukoricalisztet használtam a dara helyett. A citrommártásnál kicsit elszúrtam, mert több liszt került bele és így sűrűbb lett az állaga, na de az íze kárpótolt ezért a kis hibáért. Összességében, valóban egy nagyon finom ebéd kerekedett belő, a zöldségek sütés közben átvették a hal ízét, a muffin finom szaftos volt és a citrommártás remekül illett hozzá. Megnyaltuk még a tíz ujjunkat is utána. Legközelebb megpróbálok vajhalra szert tenni és azzal is elkészítem. A zöldségesalap szerintem nemcsak hal, de hús sütésénél is kitűnő lehet.
Hozzávalók 2 szelet hal elkészítéséhez:
2 szelet lazac
1 db zsenge cukkini
2 db sárgarépa
1 szál paszternák
1 nagy vöröshagyma
só
őrölt színes bors
őrölt fehér bors
kakukkfű
citromlé
1/2 dl fehérbor
olívaolaj
Először a lazac mindkét oldalát sózni, megszórni színes borssal és citromlével, majd kicsit állni hagyni. Közben előlehet készíteni a zöldségeket.
A zöldségeket jól megmosni és megpucolni, majd tetszés szerinti méretben zsülienre vágni.
Egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni, majd elkezdeni párolni a hagymát. 1-2 perc után hozzáadni a paszternákot, majd a sárgarépát és jól összekeverni. közben ízlés szerint fűszerezni, végül pedig beletenni a cukkinit is. Szintén jól összekeverni, majd hozzáönteni a bort. Lefedve kb. 5-6 perc alatt előpárolni.
Nagyobb darab sütőpapírt vágni, majd ráhelyezni az előpárolt zöldségeket, majd a tetejére tenni a halszeletet. Egy pici olívaolajjal megspriccelni, majd a papír két végét felhajtani és jól összecsavarni, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Előmelegített sütőbe tenni és közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütni.(én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
Ameddig sül a hal, ellehet készíteni a citrommártást.
A zöldségeket jól megmosni és megpucolni, majd tetszés szerinti méretben zsülienre vágni.
Egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni, majd elkezdeni párolni a hagymát. 1-2 perc után hozzáadni a paszternákot, majd a sárgarépát és jól összekeverni. közben ízlés szerint fűszerezni, végül pedig beletenni a cukkinit is. Szintén jól összekeverni, majd hozzáönteni a bort. Lefedve kb. 5-6 perc alatt előpárolni.
Nagyobb darab sütőpapírt vágni, majd ráhelyezni az előpárolt zöldségeket, majd a tetejére tenni a halszeletet. Egy pici olívaolajjal megspriccelni, majd a papír két végét felhajtani és jól összecsavarni, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Előmelegített sütőbe tenni és közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütni.(én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
Ameddig sül a hal, ellehet készíteni a citrommártást.
Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tejszín
1 db húsleveskocka
1 dl víz
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
1-2 citrom leve
2 ek liszt
2 dl tejszín
1 db húsleveskocka
1 dl víz
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
1-2 citrom leve
Egy serpenyőbe felhevíteni a vajat, majd hozzáadni a lisztet és kicsit pirítani.
A húsleveskockát feloldani a meleg vízbe, majd állandó keverés mellett a liszthez önteni. Simára keverni és közben hozzáadni a tejszínt és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket, és a citromlevet. (ízlés szerint a citromhéját is belelehet keverni, de én azt most kihagytam) Végül kevergetve jól kiforralni.
Tálaláskor a hal és párolt zöldségek mellé kínálni a citrommártást és kukoricás muffint. A muffin receptje képpel illusztrálva itt megtalálható!!!!
A húsleveskockát feloldani a meleg vízbe, majd állandó keverés mellett a liszthez önteni. Simára keverni és közben hozzáadni a tejszínt és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket, és a citromlevet. (ízlés szerint a citromhéját is belelehet keverni, de én azt most kihagytam) Végül kevergetve jól kiforralni.
Tálaláskor a hal és párolt zöldségek mellé kínálni a citrommártást és kukoricás muffint. A muffin receptje képpel illusztrálva itt megtalálható!!!!
Atya ég ez valami mesés
VálaszTörlésHmm, ez tényleg nagyon jól hangzik.
VálaszTörlésSzebb és gusztább, mint a tv-s változat:)
VálaszTörlésNagyon jó! De csak én vagyok a vak, hogy nem látom a muffin receptjét?
VálaszTörlésGizikém.Te annyira szorgalmas vagy,mint a nővérem!!!!De azért kapunk ugye????Annyira finomakat főzől,hogy remélem egyszer megkóstolhatom személyesen is.puszi-puszi Melli.Picike,Anyu.
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, te mindig elkényeztetsz.:))
Gabriella!
VálaszTörlésAnnyira finom lett, hogy a férjem ebéd óta áradozik róla.:)
családi tűzhely!
VálaszTörlésNagyon-nagyon köszönöm!!!:)
Ági!
VálaszTörlésKöszönöm!! Szó sincs róla hogy vak lennél, valóban nincs fent. Azt holnap külön posztba fogom megírni.:)
Melli!
VálaszTörlésKöszönöm!! Már küldöm is, nyissad az ablakot.Picikének jó sütés-főzést kívánok!!! Puszillak mindhármótokat.:)
Nekem is nagyon tetszett a recept,csak én amúrból fogom csinálni.
VálaszTörlésKiváncsi vagyok,hogy milyen a vajhal,így ránézésre nagyon finom lehet.
De tetszett még a meggyes sütije is.
Váóóóváóóóváóóó! Több hozzáfűznivalóm nincs!
VálaszTörlésBelly!
VálaszTörlésBiztosan amúrból is finom lesz, szerintem mindenfajta hal jó hozzá, csak az íze lesz más.:)(van még az amúrból??)
Mindenképpen megpróbálok vajhalra szert tenni, ha sikerül majd megírom hogy milyen volt.:)
A meggyesen is agyalok, van is meggyem hozzá, szerintem is finom lehetett.
Dia!
VálaszTörlésköszönöm a hozzáfűznivalódat, ennyi nekem éppen elég.:))
Nyammm!!!!! Szeretem a lazacot, azt hiszem le tudna csusszanni a halacska :D
VálaszTörlésAraniel!
VálaszTörlésKüldöm, és már csúszhat is.:)))