Nemrégiben sütöttem meg ennek a brownie-nak az étcsokoládés változatát. Mivel tegnap még sikerült leszednem egy kisebb adag málnát (igaz ezt már félve merem csak leírni, mert lehet senki nem hiszi el, pedig így van) gondoltam most fehércsokoládés alappal sütöm meg. Viszont így a sajtkrémbe tettem kakaót, hogy azért kinézetre is mutatós legyen. A fehércsokoládénak és a kakaós krémnek köszönhetően, egy más ízvilágot kaptam, de így is nagyon finom lett. A nem túl édes málnahab pedig megint csak remekül illik ehhez a változathoz is. Természetesen fagyasztott málnával is elkészíthető a hab, így bármikor kedvet kaphatunk hozzá. Egy biztos, mi nem tudtuk abbahagyni, annyira eteti magát.
Brownie alap 18 x 27 cm-es tepsihez:
12,5 dk fehércsokoládé
12,5 dk vaj
10-12 dk cukor
1 cs vaníliás cukor
7 dk liszt
2 db tojás
12,5 dk fehércsokoládé
12,5 dk vaj
10-12 dk cukor
1 cs vaníliás cukor
7 dk liszt
2 db tojás
A csokoládét gőz fölött felolvasztani, majd félretenni kicsit hűlni.
Egy tálba elkezdeni kikeverni a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat.
Állandó keverés mellett, egyesével hozzákeverni az egész tojásokat.
Ezután szintén állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a lisztet, majd belecsorgatni a felolvasztott csokoládét. Így együtt is jól kikeverni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát, tetejét egyenletesen elsimítani és félretenni ameddig elkészül a krémes massza.
Egy tálba elkezdeni kikeverni a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat.
Állandó keverés mellett, egyesével hozzákeverni az egész tojásokat.
Ezután szintén állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a lisztet, majd belecsorgatni a felolvasztott csokoládét. Így együtt is jól kikeverni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát, tetejét egyenletesen elsimítani és félretenni ameddig elkészül a krémes massza.
Krémsajtos massza:
30 dk mascarpone
10 dk porcukor
2 ek kakaó
1 cs vaníliás cukor
1 mk vaníliaaroma
2 db tojás
30 dk mascarpone
10 dk porcukor
2 ek kakaó
1 cs vaníliás cukor
1 mk vaníliaaroma
2 db tojás
Egy tálba tenni a mascarponét, a porcukrot, vaníliás cukrot és az aromát, majd robotgéppel jól kikeverni. Hozzáadni a kakaót és óvatosan fakanállal kicsit összekeverni.
Ezután újra robotgéppel keverni és egyesével belekeverni az egész tojásokat is.
Végül a tepsiben lévő massza tetejére önteni, majd egyenletesen elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütni.(én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem)
Ha kezdene a teteje túlbarnulni, akkor sütőpapírral lefedve sütni tovább.
Ha megsült, nyitott ajtajú sütőben hagyni kihűlni.(én addig hagytam a sütőben, ameddig langyosra hűlt, majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni)
Közben ellehet készíteni a málnahabot.
Ezután újra robotgéppel keverni és egyesével belekeverni az egész tojásokat is.
Végül a tepsiben lévő massza tetejére önteni, majd egyenletesen elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütni.(én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem)
Ha kezdene a teteje túlbarnulni, akkor sütőpapírral lefedve sütni tovább.
Ha megsült, nyitott ajtajú sütőben hagyni kihűlni.(én addig hagytam a sütőben, ameddig langyosra hűlt, majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni)
Közben ellehet készíteni a málnahabot.
Málnahab:
2 dl Hulala(növényi tejszín)
málnapép
2 dl Hulala(növényi tejszín)
málnapép
A málnát jól megmosni, lecsepegtetni, majd botmixerrel pépesíteni. Szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan, kanalanként hozzákeverni az ízlés szerinti mennyiségű málnát.
A teljesen kihűlt süteményről óvatosan lehúzni a sütőpapírt, majd tálcára helyezni.
Tetejére kanalazni a málnahabot, majd egyenletesen elsimítani.
Tálalás előtt ízlés szerinti méretűre felvágni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan, kanalanként hozzákeverni az ízlés szerinti mennyiségű málnát.
A teljesen kihűlt süteményről óvatosan lehúzni a sütőpapírt, majd tálcára helyezni.
Tetejére kanalazni a málnahabot, majd egyenletesen elsimítani.
Tálalás előtt ízlés szerinti méretűre felvágni.
El is hiszem hogy eteti magát, csodafinom lehet!:-))
VálaszTörlésGizike,komolyan mondom,befizetnék hozzád étkezésre!!!!!milyen jó dolgom lenne!!!!puszi!!
VálaszTörlésnagyszerű!! az alapverzió nálunk is mindenki kedvence... nem csodálom, hogy ez is csúszik!
VálaszTörlésjaj de gyönyörüséges, de beleharapnék.
VálaszTörlésMikor megláttam a képet, az volt az első gondolatom, hogy marad a málna ilyen formás kiolvadás után?! Erre írod, hogy frissen szedted! Őrület!!!! :)
VálaszTörlésKérek szépen egy szeletet, ha van még!:-)
VálaszTörlésAndi/cuki!
VálaszTörlésNagyon finom!!! Neked is csak ajánlani tudom, a fiúk biztosan szeretnék.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Melli!
VálaszTörlésVárlak, ha tényleg kedvedre való amit főzök.:)
Doctor Pepper!
VálaszTörlésKöszönöm neked a receptet!!! Ez a változat is isteni lett.:)
Erika!
VálaszTörlésKöszönöm!! Küldök egy harapásra valót.:))
Thrini!
VálaszTörlésEz volt az utolsó sütemény friss málnából. Már csak szemezgetni lehet, ha nem fagy el. Idén eszméletlen sokat, és sokáig termet, lehet jövőre egy szem sem lesz.
Nelli!
VálaszTörlésTermészetesen jut még neked is egy szelet.:)
Nem igazság, Neked honnan van még málnád?
VálaszTörlésJaj de jól mutat ez a süti!
Nyam! Nyam!
Én is kérek *_*
VálaszTörlésJuci!
VálaszTörlésKöszönöm!! Jó kérdés, ezt már én sem értem, itt a hideg a málna meg nem akar tudomást venni róla.
Araniel!
VálaszTörlésOké, te is kapsz, egy világért ki nem hagytalak volna.:)
Ez dúrva!!! Nem ér kínozni! Tessék Nekem küldeni!
VálaszTörlésHúha, ez hihetetlenül guszta!!
VálaszTörlés