Itt a hétvége és megint szeretnék egy ötletet adni az ebéd elkészítéséhez. Ma bakonyi sertésszeletet készítettem, de gondolom mint nekem, másoknak is fejtörést okoz a mindennapi ebédfőzés. Főleg a hétvége, mert finom is legyen, meg ne kelljen órákat a konyhába tölteni. Igaz a hozzá készület és a főzés elindítása egy kis időbe telik, de utána már csak néha kell ránézni, minden rendben van-e, mert nem lenne jó ha leégne az ebédünk. Közben a rizst is ellehet készíteni. Én mindig előfőzött rizs és vadrizs keverékét főzöm, mert nem csak látványos, de még finom is. Ha pedig kicsit nagyobb adag készül, akkor másnap felmelegítve is fogyasztható.(na nálunk ez nem nagyon szokott előfordulni)
6 szelet sertéshús (karaj, tarja)
1 cs bacon szalonna
50 dk gomba
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejszín
2 dl tejföl
csípős Piros Arany
pirospaprika
só
szerecsendió
majoranna
liszt
olívaolaj
1 cs bacon szalonna
50 dk gomba
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejszín
2 dl tejföl
csípős Piros Arany
pirospaprika
só
szerecsendió
majoranna
liszt
olívaolaj
A hússzeleteket kicsit kiklopfolni, majd enyhén besózni. Mindkét oldalát lisztbe forgatni.
A gombát a bacont és a hagymát felkockázni, a paradicsomot és a paprikát felszeletelni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd a hússzeletek mindkét oldalát elősütni. Ezután félre tenni.
A fennmaradó szaftban elkezdeni párolni a bacont, majd hozzá adni a vöröshagymát is. Párperc után beletenni a felkarikázott paprikát, majd a paradicsomot. Ekkorra már a serpenyő alján kéreg keletkezik, így a megpárolódott alapot átönteni egy másik edénybe. (a serpenyőbe pici vizet önteni, jól felkeverni a megperzselődött kérget)
Végül beletenni a gombát, ízlés szerint fűszerezni és addig párolni még a gomba levet enged. Ekkor visszahelyezni a húst, és hozzáönteni a serpenyőből a felkevert szaftos levet. Puhára főzni.
A tejfölt simára keverni a tejszínnel, majd óvatosan hozzáönteni a puhára főtt húshoz. Jól kiforralni és még párpercig együtt főzni.
Rizst, galuskát kínálhatunk hozzá köretként.
A gombát a bacont és a hagymát felkockázni, a paradicsomot és a paprikát felszeletelni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd a hússzeletek mindkét oldalát elősütni. Ezután félre tenni.
A fennmaradó szaftban elkezdeni párolni a bacont, majd hozzá adni a vöröshagymát is. Párperc után beletenni a felkarikázott paprikát, majd a paradicsomot. Ekkorra már a serpenyő alján kéreg keletkezik, így a megpárolódott alapot átönteni egy másik edénybe. (a serpenyőbe pici vizet önteni, jól felkeverni a megperzselődött kérget)
Végül beletenni a gombát, ízlés szerint fűszerezni és addig párolni még a gomba levet enged. Ekkor visszahelyezni a húst, és hozzáönteni a serpenyőből a felkevert szaftos levet. Puhára főzni.
A tejfölt simára keverni a tejszínnel, majd óvatosan hozzáönteni a puhára főtt húshoz. Jól kiforralni és még párpercig együtt főzni.
Rizst, galuskát kínálhatunk hozzá köretként.
Jujj én ezt úúúúúúgy szeretem ^_^
VálaszTörlésÉn is! Mindenféle szaftos husit szeretek! Ez nagyon guszta:)
VálaszTörlésSzia Gizike!!!fincsi dolgok vannak itt,talán a vasárnapom,délután 5-től szabad lesz,talán lesz erőm,valamire.puszillak szeretettel Melli.
VálaszTörlésImádom, nagyon guszta
VálaszTörlésEzt nagyon szeretem!:-))
VálaszTörlésAraniel!
VálaszTörlésÉn is szeretem!!:))
Ildy!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nálunk is sikere van a szaftos húsoknak.:)
Melli!
VálaszTörlésDe jó hogy benéztél, már régen találkoztunk. Jó pihenést, és sütögetést!! Puszi:)
Bianka!
VálaszTörlésköszönöm!!:)
Andi/cuki!
VálaszTörlésHázhoz szállítok neked egy adagot, cserébe finom kuglófot kérnék.:))