Megint egy cukkinis recept, de én nem tudom megunni, és sajnálom is otthagyni a kertbe tönkremenni. A hűtő átvizsgálása során, előkerült egy megkezdett mascarpone, tejszín és egy tonhalkonzerv. A cukkini is adott volt, már csak a receptet kellett kigondolni. Így jött létre ez a ragú, melyhez zöldséges pennét főztem. A tonhal konzerv olajos volt, de én lecsepegtettem és csak a halhús került bele, viszont az íze sokkal finomabb, mintha sós lében állt volna a hal. Tetejére még forrón mozzarellát csipkedtem, mely szépen ráolvadt. Nekem nagyon ízlett, minden cukkini és halimádó figyelmébe ajánlanám.
1 zsenge cukkini
1 db olajos tonhalkonzerv
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
10 dk mascarpone
2 dl tejszín
olívaolaj
1 db olajos tonhalkonzerv
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
10 dk mascarpone
2 dl tejszín
olívaolaj
A vöröshagymát feldarabolni, majd a felhevített olajon elkezdeni párolni. Közben hozzáadni a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. Ha kellően megpárolódott, hozzáadni a felkockázott cukkinit és jól összeforgatni.
A mascarponét simára keverni a tejszínnel, majd ráönteni a cukkinire. Ízlés szerint fűszerezni, majd kiforralni és a lángot mérsékelve félpuhára főzni.
Az olajos tonhalat egy szűrőbe tenni és lecsepegtetni, majd a félpuhára főtt cukkinihez adni.
Párpercig még együtt főzni, ezalatt a cukkini kellően megfő és a tonhalnak ennyi főzés éppen elég. A tejszínes-mascarpone pedig szépen besűrűsödik.
Ha teljesen elkészült a tetejére mozzarellát csipkedni, mely szépen ráolvad.
Közben ízlés szerinti mennyiségű és fajtájú tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, és azzal tálalni a ragut.
Én zöldséges pennét főztem ki hozzá, így talán kicsit mutatósabb lett.
A mascarponét simára keverni a tejszínnel, majd ráönteni a cukkinire. Ízlés szerint fűszerezni, majd kiforralni és a lángot mérsékelve félpuhára főzni.
Az olajos tonhalat egy szűrőbe tenni és lecsepegtetni, majd a félpuhára főtt cukkinihez adni.
Párpercig még együtt főzni, ezalatt a cukkini kellően megfő és a tonhalnak ennyi főzés éppen elég. A tejszínes-mascarpone pedig szépen besűrűsödik.
Ha teljesen elkészült a tetejére mozzarellát csipkedni, mely szépen ráolvad.
Közben ízlés szerinti mennyiségű és fajtájú tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, és azzal tálalni a ragut.
Én zöldséges pennét főztem ki hozzá, így talán kicsit mutatósabb lett.
nagyon gusztán néz ki, íze is fenséges
VálaszTörlésLátom terem még a cukkini! :)
VálaszTörlésIgazad van, drága kincs a saját kertünk zöldsége, meg kell becsülni. Gondolom nem vegyszereztek ti sem.
Guszta!!
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!! Finom volt, nekem legalábbis ízlett.:))
Thrini!
VálaszTörlésKöszönöm!! Van még bőven és amennyit csak lehet felhasználok. Nem vegyszerezünk semmit, így is szép minden.(:)) igaz apa ma a szilvában húst is talált, de annyi baj legyen)
Azt hiszem imádnám ezt a tésztát! :) Nagyon gusztusos!
VálaszTörlésAmi!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Szerintem is, biztosan neked is ízlene.:)
Na azt hiszem ez lesz a következő étel amit megcsinálok! Nagyon jól néz ki. Üdv!
VálaszTörlésBárány!
VálaszTörlésKöszönöm!! Biztosan neked is ízlik majd, ha szereted a hozzávalókat külön-külön is.Üdv!!