Valami igen gyors, egyszerű és finom nassolni való elkészítésére volt ma csak időm. Így nem is készíthettem volna mást mint leveles tésztát gyümölccsel. Nagyon finom édes őszibarackok mosolyogtak rám a kosárból, gondoltam éppen jók lesznek egy kis mascarponés-mogyorós töltelékkel a tésztához. Tetejére még egy kevés mandulát is szórtam és a végeredmény, hát hogy is mondjam, isteni finom volt!!!! Alig győztük kivárni, hogy kihűljön, már neki is láttunk az elfogyasztásának és pillanatok múlva, már csak az üres tányérok mosolyogtak vissza ránk.
1 cs leveles tészta
4-5 db őszibarack
15 dk mascarpone
porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 db tojás
karamellizált mogyoró (Lidl-ben kapható)
mandula forgács
Az előrenyújtott leveles tésztát 6 részre vágni.
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, vaníliás cukorral és a karamellizált mogyoróval jól kikeverni.A tésztalapok közepére kenni a krémet, majd szeletelt őszibarackot helyezni a tetejére. Végül mandulaforgáccsal megszórni és a szabadon maradt tésztát, felvert tojással megkenni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni. (én légkeverésnél, 160 fokon sütöttem)Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórni, és lehetőleg langyosan fogyasztani.
Huh de nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésNagyon finomak is lehetnek ;)
Nagyon jól néz ki, megsült a barack is?
VálaszTörlésGondolkodtam én is ilyesmin, és erre tessék! :) Már nem is kell tovább agyalni, itt egy tuti recept. Köszi Gizi! :)
VálaszTörlésLivi!
VálaszTörlésköszönöm!! Bizony nagyon finom volt.:))
Jutka!
VálaszTörlésKöszönöm!! Igen ennyi idő éppen elég a baracknak is, nyugodtan próbáld ki.:)
Ami!
VálaszTörlésÉn köszönöm, nagyon aranyos vagy.A mascarponé szerintem még dióval, is finom. Várom hogy te mit hozol ki belőle.:))
Mesés finomság, nagyon ennék belőle.
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésÉn szívesen küldök neked!! Sőt ha ezt tudom, tegnap éppen Pesten jártam, vittem volna neked belőle.:)