A kánikulában nincs is jobb egy finom, jól behűtött krémlevesnél. Mivel a nagy melegnek éppen nem vagyunk híján, vagyis mára azért kicsit mérséklődött, de ez szinte észre sem vehető. A tegnapi bevásárlás során, gyönyörű őszibarackot sikerült beszereznem, így nem volt kétséges, hogy a mai ebéd, a belőle készült krémleves lesz. Azért hogy legyen ideje kellőképpen lehűlni, és az ízek jól összeérjenek, így már tegnap este elkészítettem. Bizony olyan isteni illata volt, hogy nagy önuralomra volt szükségem, hogy rögtön be ne kanalazzam az egészet. Persze gyorsan elvetettem ezeket a gondolatokat, így maradhatott meg mára a finom leves.:))
2 dl édes fehérbor
4 dl víz
2 cs vaníliás cukor
cukor
5-6 db levél citromfű
4 db szegfűszeg
fahéj
3 dl tejszín
1/2 cs vaníliás pudingpor
A barackokat meghámozni, majd ízlés szerint feldarabolni.
Egy edénybe tenni, majd felönteni a vízzel és a borral. Ízlés szerinti mennyiségű cukrot, és a fűszereket hozzáadva, pár percig főzni. Ezután a tűzről levéve, kiszedni belőle a citromfüvet és a fűszereket, majd botmixerrel pépesíteni.
A pudingport simára keverni a tejszínnel. A barackos pépet visszahelyezni a gázra, majd amikor már újra forr, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejszínes pudingot.
Állandó keverés mellett újra felforralni, egy-két percig még főzni, majd levenni a tűzről és kihűteni.Érdemes előző nap elkészíteni, majd a hűtőszekrénybe tárolni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a hideg krémlevest ízlés szerint pirított mandulával megszórni, és úgy kínálni. Ízlés szerint tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Ez fincsi lehet!!
VálaszTörlésTi aztán tudtok élni! Még bort is tettél bele... Zseniális!
VálaszTörlésHú, ez nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésIstenien néz ki ez a leves. Mi is nagyon szeretjük!
VálaszTörlésNem lehet rossz!!!!!ötletes!!!!!
VálaszTörlésJók az oldalképek!!!!
VálaszTörlésNyammi ez a mandulás dolog felkeltette az érdeklődésem
VálaszTörlésMost már semmi gyümölcslevest nem készítek bor nélkül, mióta a szilvaleves azzal csináltam. Ez is tuti így!
VálaszTörlésHüm...hümm...de guszta. Kár, hogy idén szinte alig lesz barackunk is. Hülye idő, idén mindent tönkretett. Ettől függetlenül biztos isteni lehet, szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésThrini!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Viki!
VálaszTörlésTudod életünk csak egy van, azt jól kikel használni!!!:)) A bortól nagyon fincsi.
Szemirámisz!
VálaszTörlésValóban finom volt, de láttam a te gyümölcs levesed, na az is finom lehetett.:)
Juci!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Melli!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Te is tegyél fel saját képeket az oldalsávodba. Meglátod menni fog.:)
Bianka!
VálaszTörlésÉrdeklődésed már megvan, akkor tessék kipróbálni.:)) Én szeretem a mandulát így pirítva a levesekbe.
Dia!
VálaszTörlésKöszönöm!! Valóban a bortól egy finom ízt kapnak a gyümölcslevesek.:)
Araniel!
VálaszTörlésNálunk 3 szem van a fán, tavaly rengeteg volt. Bizakodom, hogy jövőre megint sok lesz. Sajnos így vennem kell a barackot, pedig az íze meg sem közelíti a miénkét.:(