Megint egy málnás süteményt sütöttem, két különböző receptből hoztam össze egyet, de a végeredmény nagyon finom lett. A diót mielőtt a tésztához adtam volna, kicsit megpörköltem, és ez igencsak jót tett neki. A málnát pedig nem sajnáltam belőle, de persze kevesebbel is elkészíthető. Egy igen szaftos, nem túl édes süteményt kaptam, melyhez még egy kis főzés nélküli vaníliapudingot is kínáltam. Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott, már morzsája sincs.:)) Egy kiadós leves mellé második fogásként, nagy sikert könyvelhetünk el vele.
25 dk liszt
20 dk porcukor
1/2 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1 tk vaníliaaroma
10 dk margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
10 dk dió
málna
A margarint és a cukrot elkezdeni robotgéppel kikeverni. Ha már jó habos, akkor egyesével hozzákeverni az egész tojásokat, a sót és a vaníliaaromát.Végül apránként váltakozva belekeverni a tejfölt és szódabikarbónával összekevert lisztet.
Az előzőleg kikevert masszához keverni a pörkölt diót, majd óvatosan az ízlés szerinti mennyiségű jól megmosott és lecsepegtetett málnát.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 40-45 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem)
A tepsiben hagyni teljesen kihűlni, majd porcukorral jól megszórni és felszeletelni.Tálaláskor én főzés nélküli Aranka pudingot kínáltam hozzá.
Fincsi:)
VálaszTörlésNagyon guszta, igazán finom lehet, főleg a pudinggal
VálaszTörlésJó annak akinek sok málnája van!itt 1000,-ft a málna kilója.
VálaszTörlésEz Isteni! Már csak málna kellene hozzá!
VálaszTörlésMit mondhatnék még? Ez is nagyon tetszik :)
VálaszTörlésRéKa!
VálaszTörlésKöszi!:))
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Valóban fincsi volt hozzá a puding.:)
Melli!
VálaszTörlésÖrülök is nagyon neki hogy ilyen szépen terem. Itt is drága az üzletbe.:)
Dia!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Én szívesen küldenék neked.:)
Aramiel!
VálaszTörlésKöszönöm!!:))