A napokban készítettem cukkinis-sajtos tócsnit ami nagyon finomra sikerült. Ezen felbuzdulva, gondoltam kipróbálom a kukoricalisztes változatot is. Mondhatom nekem még jobban is ízlett, mint a búzaliszttel készült. Igaz nem kellene gluténmentes lisztet használnom (szerencsére), de egyre többször nyúlok a kukoricaliszt után. Van egy (legalábbis számomra) különösen finom íze a vele készült ételeknek. A hozzávalókon nem változtattam semmit, és a mellé kínált tejföl is ugyanaz a petrezselymes ízesítésű volt. Mindenkit csak biztatni tudok, és csakis ajánlani, hogy legalább egyszer próbálja ki a kukoricalisztet és biztosan nem fogja megbánni.
1 zsenge cukkini
10 dk sajt
3-4 ek szezámmag
kukoricaliszt
víz
só
őrölt fehérbors
olívaolaj
A cukkinit vékonyra felkarikázni, majd zsülienre vágni.
Egy tálba tenni pár evőkanál kukoricalisztet, sót, őrölt borsot és egy kevés vízzel sűrűbb masszát keverni belőle.Ezután hozzákeverni az zsülienre vágott cukkinit, a reszelt sajtot és az előzőleg kicsit megpirított szezámmagot.
Egy serpenyőbe egy kevés olívaolajat hevíteni, majd egy merőkanállal beletenni a masszából.(egyszerre két adag fér a serpenyőbe)Lassan szép pirosra sütni az alsó felét, majd óvatosan átfordítani és a másik oldalát szintén pirosra sütni.
Még melegen tálalni és petrezselyemzölddel, vagy fokhagymával ízesített tejfölt kínálni hozzá.
Nagyon guszta
VálaszTörlésSzívesen megenném, az egészet! :)
VálaszTörlésKöszi...viszem!!! :-)ISTENI!!!
VálaszTörlésAzt hiszem én is megpróbálom kukoricaliszttel! Nagyon jó kis recept, már az előző posztban kinéztem magamnak.
VálaszTörlésMeg is van a holnapi vacsi!:-))
VálaszTörlésEl kell készítsem, vagy meg is rendelhetem?:-))
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!
Ami!
VálaszTörlésParancsolj, a tied az összes!!:)
Andi!
VálaszTörlésPont rád gondoltam sütés közben!!:))
Liza!
VálaszTörlésNem fogod megbánni, mert a kukoricaliszttel még finomabb. Nekünk nagyon bejött.:)
Andi/cuki!
VálaszTörlésHa gondolod és még nem késtem le róla, akkor házhoz szállítom.:)))