A megunhatatlan túrótorta!!! Már többféle változatát elkészítettem, de szerintem megunhatatlan. Az újságot lapozgatva találtam rá erre a receptre és rögtön tudtam, hogy megfogom sütni. Még volt a hűtőben eper, így készítettem hozzá egy kis öntetet, de állítom anélkül is nagyon finom. A tésztája omlós, a töltelék habkönnyű. Egyszerű elkészíteni és garantált a siker.
26 cm-es formához:
Tészta hozzávalói:
25 dk liszt
15 dk margarin
6 dk porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 tojássárgája
A lisztet a margarinnal gyorsan elmorzsolni, majd hozzáadni a cukrot és a tojássárgáját.
Szintén gyors mozdulatokkal összegyúrni. Folpack fóliába csomagolni és a hűtőben legalább 30 percet pihentetni.Ezután sütőpapírra tenni és a fóliával letakarva kinyújtani, majd sütőpapírral együtt a tortaformába helyezni. A forma szélét is fedje be a papír a tésztával együtt. Villával az alját jól megszurkálni, majd sütőpapírt tenni bele és megtölteni nehezékkel.(pl. babbal, én rizst használok nehezéknek)
Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 percig elősütni a tésztát. (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem)Végül kivenni a sütőből és levenni a nehezéket, majd hagyni kihűlni.
Töltelék hozzávalói:
50 dk túró
10 dk tejszínes krémsajt
5 db tojás
20 dk porcukor
5 dk margarin
5 dk búzadara
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Egy tálba tenni a tojások sárgáját, először hozzáadni a túrót, majd a krémsajtot és robotgéppel jól kikeverni. Ezután hozzáadni a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a búzadarát. Így is jól összekeverni.
A tojások fehérjét egy evőkanál porcukorral kemény habbá verni. A margarint felolvasztani.A túrós masszához először hozzákeverni az olvasztott margarint, majd óvatosan apránként a felvert habot is.
Ezt a masszát beleönteni az elősütött tésztába.Előmelegített sütőbe visszahelyezni, majd közepes lángon kb. 45-50 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon sütöttem 45 percig)
Közben figyelni és ha a teteje már szép színt kap, de még nincs vége a sütési időnek akkor egy alufóliával a tetejét letakarni hogy ne égjen meg.A formában hagyni kihűlni. Tetejét porcukorral megszórni.
Tálaláskor eperöntetet kínáltam hozzá.
Gyönyörű lett!!!
VálaszTörlésBiztos, hogy őrületes finom volt... Nyálcsurgató smiley :-)
Ez isteni, és szépséges. Valami csoda
VálaszTörlésPont most fejeztem be az eébdet, jöhet a desszert, Tőled! :)
VálaszTörlésGyönyörű ! Hamarosan kipróbálom !
VálaszTörlésHúúú, de jó :))
VálaszTörlésCsodás!:-))
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlésKöszönöm!!!!! Nagyon finom volt!!!:) jól beettem belőle.:)))
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Ami!
VálaszTörlésÉn küldtem, remélem odaért!!:))
Judit!
VálaszTörlésKöszönöm!! Biztosan neked is ízleni fog.:)
lekvároskukta!
VálaszTörlésNeked is köszönöm!!:)
Andi/cuki!
VálaszTörlésKöszi!!!! :))
Nyammm...nyammm...de guszta...az a kis eperüntet...mint a láva :D
VálaszTörlésHűűűű de nagyon ennék egy szeletet belőle :)
VálaszTörlésImádom a túró tortát, ez egy igazán jó receptnek tűnik :)
Araniel!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nyammm, én is csak ennyit tudtam mondani.:))) Nagyon finom volt az eperöntettel.
Livi!
VálaszTörlésMár küldök is egy szeletkét!!:)
Csak ajánlani tudom a sütését!!
Gizikém,nekem is,légyszi!!!!!puszi!!!!!:):):):)!!!
VálaszTörlésMelli!
VálaszTörlésMáris küldök neked is!! Érdemes megsütni mert nagyon fincsi.:)