2010. június 20., vasárnap

Mátrai borzaska kétsajtos gombával.




A napokban Biankánál láttam meg ezt a receptet és nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Nem is vártam vele sokáig, tegnap elkészítettem ebédre. Mondhatom nagyon-nagyon finom!!! Semmit nem változtattam a recepten mert úgy tökéletes ahogy van. Bianka fokhagymás tejföllel tálalta, viszont az már nekem sok lett volna a fokhagymából (az epén bőszen tiltakozott volna), így én kétféle sajttal töltött sült gombát és uborkasalátát kínáltam hozzá. Nekem is van egy hasonló gluténmentes panír receptem és azt is előszeretettel készítem el. Ez a recept kicsit fűszeresebb és ízletesebb, de mindkettő a kedvenceim közé sorolható. Nekem most csirkemellem volt itthon, így abból készült, de sertés vagy pulyka húsból is finom lehet. Egy nagyon finom szaftos húst kaptam, melyen kellemesen érződik a fokhagyma íze. Laktató, gyorsan elkészíthető, mindenkinek a figyelmébe ajánlanám.





2 nagyobb vagy 4 kisebb csirkemellfilé
2 db krumpli
4 ek liszt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma

őrölt fehérbors
tejföl

Ha nagyobb a csirkemellfilé akkor kétfelé vágni. A lebegő részt szintén levágni róla. Így 6 szelet hús lesz belőle. Mindkét oldalát sózni, borsozni és állni hagyni még elkészül a panír.

A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszelni.
Egy tálba felütni a tojásokat sózni borsozni, majd hozzáadni a lisztet, a préselt fokhagymát és 2-3 evőkanál tejfölt. Kézi habverővel simára keverni, majd hozzáadni a lereszelt krumplit és úgy is jól összekeverni. Jó sűrű palacsinta tésztát kell kapni.

Egy serpenyőbe bő olajat hevíteni.
A befűszerezett csirkemellet először lisztbe forgatni, majd a krumplis masszába és óvatosan a forró olajba helyezni. (célszerű kézzel végezni a forgatást, mert úgy bőven tapad rá panír)
Először mérsékelt lángon sütni, hogy a hús átsüljön, majd átfordítás után már lehet nagyobbra venni a lángot.
Ha már szép színt kapott és átsült a hús, papírtörlőre kiszedni.
Tálaláskor bármilyen köretet vagy fokhagymával ízesített tejfölt kínálhatunk hozzá.
Én kétféle sajttal töltött sült gombával és tejfölös uborkasalátával tálaltam.

10 megjegyzés:

  1. Köszönöm :))))
    Nagyon guszta és az a gomba isteni lehet

    VálaszTörlés
  2. Köszi az ötletet:))Még van a fagyiba egy halom csirkemell legalább tudok mit készíteni belőlük:))))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomat készitettél,kérném ha lehet,egy adagot!!!!!!kapok????????????:):):):)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper, vacsira kérhetem?:-))

    VálaszTörlés
  5. Képzeld Gizi én nemrég rendeltem mátrai borzaskát egy étteremben, nem tudtam, hogy tejfölös :) (Nem rajongom én sem ilyen formán érte)... Mikor kihozta a pincérnő látta a csalódott fejem, de nevetve mondtam, hogy reméltem hogy nem tejfölös :)
    Válasz: Hááát a mátrai borzaska lelke a tejföl :) Szóval a többi az simán borzaska :)
    De nagyon nagyon jól néz ki a tiéd!!! Ennék belőle pár szeletkét ;)

    VálaszTörlés
  6. Bianka!
    Én köszönöm neked ezt a nagyszerű receptet!!! Nagyon finom volt a gombával!!:)

    VálaszTörlés
  7. Niki!
    Nem fogod megbánni, mert nagyon fincsi volt. Gondolom fokhagymás tejföllel is isteni lehet, de én azt már nem mertem bevállalni.:)

    VálaszTörlés
  8. Melli!
    Természetesen kérhetsz, már küldöm is!!:))

    VálaszTörlés
  9. Andi/cuki!
    Köszönöm!! A mai vacsoráig még oda is ér hozzád, küldöm!!:))

    VálaszTörlés
  10. Livi!
    Akkor ez most nem is Mátrai borzaska???:((
    Na mindegy is, ha csak borzaska, nekünk akkor is nagyon ízlett!!:))
    A plusz tejföl pedig nem hiányzott róla.
    Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom szaftos marad a hús és a panír is fincsi.

    VálaszTörlés