Az utóbbi napok esős időszaka után végre tegnap kisütött a nap, és kedvezett a szabadban történő sütögetéshez. Este bepácoltam a húst, ebéd előtt pedig beízítottuk a tárcsánkat. Rövid időn belül már isteni illatok terjengtek az egész udvaron. Szívesen készítjük el így az ebédet, mert a tárcsán igen szaftosan lehet megsütni a húsokat, és igaz szaftos lesz, de nem zsíros. Katánál láttam, hogy ő a köretet is ott készíti el, és nagyon ötletesnek találtam. Legközelebbi sütögetésnél én is kipróbálom, de most idő hiányában egy gyors salátát készítettem hozzá. Számunkra így is egy kiadós ebéd kerekedett belőle.
Hozzávalók:
csirkemell
csirkemell
sertéskaraj
fokhagyma
chili
majoranna
kakukkfű
ételízesítő
worchester szósz
só
olívaolaj
Egy tálba összekeverni az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket az olívaolajjal és a worchester szósszal. Belenyomni a fokhagymát, majd beleforgatni a felszeletelt húsokat.
A tálat jól lezárni, majd éjszakára a hűtőbe tenni.
Reggel kivenni a hűtőből és jól átforgatni a pácban a húst.
Sütéskor először a páclevet önteni a tárcsára majd, ha kellően felmelegedett ellehet kezdeni sütni a húst. Sütés közben többször átforgatni, majd szép pirosra sütni.
Salátával, friss kenyérrel vagy ízlés szerinti körettel tálalni.
Nyammi fenséges, imádjuk és végre itt a jobb idő. Ne kiabáljam el
VálaszTörlésHűűűű Gizi:) Egy kis kertiparti...nagyon jóóóóó:))))
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésVégre, de csak halkan kiabáljad, nehogy megint visszajöjjön a rossz idő!!:)))
Mi is imádjuk és jól be is laktam belőle.:)
Niki!
VálaszTörlésBizony már alig vártuk a jó időt, és szerencsére kedvezett a sütögetéshez.:)
De jó, nekünk is van tárcsánk :) A grillsütőt azóta nem is használjuk. Szeretek grillezni, ma mi is sütöttünk egy kicsit. Pont befejeztük, mire elkezdett esni az eső :D
VálaszTörlésNálunk is szombaton tárcsán sütött hús (tarjaszelet) volt, körettel: krumplival, spárgával együtt. Éljen a jó idő!
VálaszTörlés