2010. március 19., péntek

Zöldbabos-csirkemájas tészta sütőben sütve




Ezt a receptet Vera vega konyhájában láttam meg pár nappal ezelőtt. Mivel Ő vegetáriánus, így én egy kicsit módosítottam a recepten és csirkemájat, reszelt sajtot is tettem bele. Ettől még finomabb lett, de nem kétlem hogy a vega változata is isteni finom lehetett. Sajnos nem volt itthon zöld színű babom csak sárga, ezért nem látszik olyan szépen a tészta között a bab. Na, de ez legyen a legnagyobb baj, mert különben egy nagyon finom, laktató tészta került a tányérunkra.






Hozzávalók:

1/2 cs mirelit zöldbab
1 db piros kaliforniai paprika
25 dkg tészta
tárkony
őrölt fehérbors
1 ek mustár
3 dl tejszín
3-4 db csirkemáj
10 dkg sajt


A zöldbabot enyhén sós vízben puhára főzni, majd leszűrni.
A tésztát annyi ideig főzni, hogy még kicsit roppanós maradjon, majd hideg vízben leöblíteni.
A csirkemájat fűszerezés nélkül, pici olajon pár perc alatt elősütni, majd hagyni kicsit hűlni, és kockákra vágni.
A paprikát szintén felkockázni.
A tejszínt, a mustárt és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket összekeverni.
Végül a tésztát, a felkockázott paprikát, a csirkemájat, a puhára főzött zöldbabot és a tejszínes keveréket óvatosan összekeverni.

Egy kisebb tepsit kikenni margarinnal, majd a tésztás keveréket beleönteni, elegyengetni és a tetejét megszórni reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.

8 megjegyzés: