Nagyon finom húslevest főztem sok-sok hússal, így a leves mellé második fogásnak a főtt húst tálaltam fel paradicsommártással, és főtt krumplival. Nagy kedvencünk ez a mártás, és gondolom ezzel még sokan így vannak. A főtt hús a mártással, és főtt krumplival igen laktató, így a húsleves elfogyasztása után, már nem is kívánunk mást enni. Gondolom már mindenki készített paradicsomból mártást (szószt), így inkább csak egy ötletnek szánnám a hétvégére. Én most sűrített paradicsomból készítettem, de nyáron a frissen szedett, nap érlelte paradicsomból még sokkal finomabb.
Hozzávalók:
3 dl sűrített paradicsom
2-3 ek liszt
2 ek olaj
4 dl víz
csipet só
cukor (ízlés szerint)
A sűrítet paradicsomot keverjük simára a vízzel.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. Ekkor adjunk hozzá 1-2 ek cukrot, majd kevergetve karamellizáljuk pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Ezután keverjük simára a rántást egy kevés hideg vízzel, majd keverjük hozzá az előzőleg simára kevert paradicsomot is. Ezután tegyük vissza a tűzre, szórjuk meg egy csipet sóval, és pár perc alatt, állandó keverés mellett sűrítsük be. (közben kóstoljuk, és ízlés szerint még cukorral ízesítsük)
Közben enyhén sós vízben főzzük meg a krumplit.
Tálaláskor a főtt húst paradicsommártással (szósszal) és főtt krumplival tálaljuk.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. Ekkor adjunk hozzá 1-2 ek cukrot, majd kevergetve karamellizáljuk pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Ezután keverjük simára a rántást egy kevés hideg vízzel, majd keverjük hozzá az előzőleg simára kevert paradicsomot is. Ezután tegyük vissza a tűzre, szórjuk meg egy csipet sóval, és pár perc alatt, állandó keverés mellett sűrítsük be. (közben kóstoljuk, és ízlés szerint még cukorral ízesítsük)
Közben enyhén sós vízben főzzük meg a krumplit.
Tálaláskor a főtt húst paradicsommártással (szósszal) és főtt krumplival tálaljuk.
Hát Gizi!!!
VálaszTörlésEz a kedvencem:))Főtt hús,paradicsom szósszal,nagyon fincsike!!!Akkor ezt a tányérkát most el is vinném...:-DDDDD
Nagyon szeretem. Csak hús nélkül krumplival is. Ide vele! :-))))
VálaszTörlésNahát, még az előző finomságot fel sem fogtam, és máris itt az új fincsiség, köszönjük!!!
VálaszTörlésKukk át hozzám!!
Nálunk alap kaja! Tejszínt még sohasem tettem bele. De legközelebb fogok!!!
VálaszTörlésTényleg remek ötlet a hosszú hétvégére. De hát miért lepődök meg? Itt csak remek ötleteket talál az ember lánya :)))
VálaszTörlésNiki!
VálaszTörlésNyugodtan vigyed csak, és jó étvágyat hozzá!! Én is nagyon szeretem.:)
Ani!
VálaszTörlésÉn is szintén, akár üresen is megeszem!!! Neked is jutott volna belőle.:)
Vica!
VálaszTörlésÉn köszönöm hogy finomnak találod amit főzök!!
Már megyek is és bekukkantok hozzád.:)
Andi!
VálaszTörlésA tejszíntől nagyon finom selymes lesz!!!:)
Yasmine!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!!!:)